Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “Manisa’ya alıştım. Güzel bir şehir. Burası tarih kokuyor. Osmanlı kokuyor. Burada adım attığınız her yerde bir besmele çekmeniz gerektiği kanaatindeyim. Burası da artık benim için kutsal topraklar oldu” dedi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek projelerini anlattı. Kurmayları ile birlikte çalışarak Manisa’nın sporuna zirve yaptıracaklarının sözünü veren Duman, Manisa’yı kutsal topraklar olarak tanımladı

ÖNCE KENDİNİ TANITTI

Savaş Duman, Manisa’ya en iyi şekilde hizmet için geldiğini ifade ederek sözlerine kendini tanıtarak başladı. Duman, “1975 doğumluyum. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunuyum. Yüksek lisansımı Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı Selçuk Üniversitesi’nde, doktoramı Gazi Üniversitesi’nde yaptım. Doktora sürecimde Almanya’daki öğrenciler üzerine çalışmalar yaptım. Muğla Üniversitesi’nde BESYO’da öğretim görevlisi iken engellilerde spor, spor sosyolojisi, spor psikolojisi, liderlik ve rekreasyon gibi dersler verdim. 3 yıllık derslerden sonra Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, müsteşarımız, genel müdürümüz, AK Parti Manisa Milletvekillerimizin tevazu göstermesiyle İl Müdürü olarak 15 Ağustos tarihi itibarıyla göreve başladım” dedi.

“BİREYSEL BAŞARIYI SAHİPLENMEM”

İki haftalık süreçte ziyaretleri öğleden sonraya ayırdığını, sabahları ise kurum personeline ayırdığının altını çizen Duman, “İlk olarak zayıf yönlerimizi nasıl ortadan kaldırırız? Bunun analizini yaptık. Buradaki temel nokta, ben değil biz mantığıdır. Hiçbir zaman bireysel olarak bir başarıyı sahiplenmem. Kurumsal bir yapı oluşturmak için elimden gelen her türlü adımı yapacağım. Manisa’nın tesis yönünden büyük bir zenginliği var ama bu tesislerin halkla bütünleşmesi adına reklam ve tanıtım eksikliği var. Bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz. 1 değil 3 değil 5 çalışacağız. Boş vakti sevmem. Boş zamanımda da spor yapıyorum” diye konuştu.

“OKULLARI OLDUKÇA ÖNEMSİYORUZ”

Duman sözlerinin devamında okullara yönelik çeşitli projeler hazırladıklarını da belirterek, “Beden eğitimi öğretmenlerinin yardımıyla çocuklarımızı tesislerimizden faydalandıracağız. Engelli arkadaşlarımızla da yakından ilgileneceğiz. Akademik çalışmalarımın sahaya uygulanması anlamında gayretli olacağız. Halk oyunları ile ilgili bir zenginlik oluşacak. Futbol dışındaki branşları aktif hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Çocuklara gerçekten sporu yaptırabiliyor muyuz? Bunun analizini yapacağız. Okullarda yetenek seçimimiz olacak. Tek tek gezerek bunlarla ilgili tüm detayları sağlayacağız” dedi.

“UZUN SOLUKLU GÖREV YAPMAK İSTİYORUM”

Duman, hakkındaki ‘geçici müdür’ iddialarına yönelik ise şöyle konuştu: “Kısa süreli gelişimle alakalı Bakanlıkla ilgili geçenlerde görüşmeler yaptım. Torba yasa ile ilgili bazı mevzuların olduğu, torba yasadan çıkacak kararlarla bu durumun beni sıkıntıya sokmamasını düşünerek böyle bir yol izlediklerini söylediler. İnşallah önümüzdeki 1-2 ay içerisinde uzun soluklu bir sürece dahil olmayı bende gönülden istiyorum. Çünkü Manisa’ya alıştım. Güzel bir şehir. Burası tarih kokuyor. Osmanlı kokuyor. Burada her adım attığınız yerde bir besmele çekmeniz gerektiği kanaatindeyim. Buralar Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı’ denilen yerler. Konyalıyım. Konya’ya gittiğim zaman kutsal topraklara geldim derim. Artık Manisa’da benim için kutsal topraklar oldu. Bu anlamda elimden gelen gayreti göstereceğim.”

“KÜLTÜR VE SPOR HARİTASI ÇIKARILACAK”

Manisa’nın Kültür ve Spor Haritası’nı çıkaracaklarını kaydeden genç müdür, “Nerede hangi spor yapılır? Bunun için bir ARGE çalışması yapacağız. Kültür müdürlüğümüzle ortaklaşa hareket edeceğiz. Ege bölgesine değer kazandırabilecek bir harita üzerinde çalışıyoruz. Çocuklarımızı sokaklardan ve uyuşturucudan kurtarmak adına emniyetle irtibatta olup sportif etkinlikler yapacağız. Belediyelerin kapısını çalıp belediyenin imkanlarına başvuracağız” şeklinde konuştu.

“SPONSORLUK YASASINI ANLATACAĞIZ”

Büyük bir sanayiye sahip olduklarını söyleyen İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “Sponsorluk yasasının getirdikleriyle alakalı fabrikalarla iletişim halinde olacağız. Vestel basket şubesini kapattı. Bizde çocukları kendi bünyemize aldık. Sayın milletvekilimiz Selçuk Özdağ’ın desteğiyle bunu yaptık. Diyalogla her şey çözülür. Tatlı dil önemli. Güzelce anlatırsak mevzuyu detaylandırırsak hedefe ulaşırız. Teşhisi beraber koyup tedaviyi de beraber yapacağız” dedi.

“DEDEDEN TORUNA HERKES SPOR YAPACAK!..”

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Erdal Zorba ile bir görüşme yaptığını ve Ömür Boyu Hareket adı altında 7’de 77’ye herkesin spor yapması adına bir proje gerçekleştirmeye hazırlandıklarını anlatan Duman, “Halkın spor yapması adına ‘Ömür boyu hareket’ projemizin ilk ayağını Manisa’dan başlatmak istiyoruz. Egzersizlerimiz olacak. Fiziksel aktivitelerimiz olacak. Sosyal dayanışma pikniklerimiz ve eğlencelerimiz olacak. Yürüyüşlerimiz, parkurlarımız olacak. Rekreasyon alanlarımız olacak ve dededen toruna

kadar sporla iç içe olunacak. Bu 5 yıllık bir proje. Hedef kitlemiz çok geniş. Okullarla görüşüp sayıyı binlere taşımayı hedefliyoruz. Önce tanıtımını yapacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim