Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kula Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, “Manisa'nın, büyükşehir belediyesi olması ile birlikte ticari yolcu ve öğrenci servis taşımacılığı yapan araçlarda J plaka zorunluluğu getirilmişti. J plakalı servis araçları sadece Manisa il sınırı içerisinde hizmet verebiliyordu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, aldığı karar ile J plakalı servis araçları artık sınıra bitişik komşu illere de taşımacılık yapabilecek. 
J plakalı araçlar komşu il belediyesi izni ve valiliğin onayı ile D4 belgesi verilecek. O belge ile birlikte komşu illere işci servis taşımacılığı yapılabilecek." dedi.
Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından 3 ay içerisinde yapılan çalışmaların sonunda J plaka ihalesinin yapılacağını, J plakası olmayan servis araçlarının çıkan kanun gereği bu yıldan sonra şehiriçi işçi ve öğrenci servis taşımacılığı yapamayacakları gibi yapılacak trafik denetimlerinde belgesi ve J plakası olmayan araçlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi. 
Editör: TE Bilişim