Kamuoyu üzerinde Belediye tarafından hazırlanan arsanın sağlık bakanlığına devir edilmediğini, arsanın mahkemelik olduğuna dair belediye yönetimine karşı vatandaşlarda algı operasyonu ve infial oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ilçe gündemini meşgul eden Kula'nın kanayan bir yarası olan Kula Devlet Hastanesi inşaatının yeniden gündeme getirilmesinin manidar olduğunu söyledi.

Başkan Tosun sözlerine şu şekilde devam etti; “Kula Devlet Hastanesinin yapımı için Belediyemiz ve Belediye meclis üyelerimiz üzerine düşen görevi 2015 Haziran ayı meclis toplantısında yerine getirmiştir. Son günlerde çeşitli çevreler tarafından yayınlanan haberler ile sanki Kula Devlet Hastanesi için yer yokmuş ve arsa temin edilememiş gibi bir algı oluşturularak yeniden gündeme getirildi. Sağlık Bakanlığı gerekli proje çalışmalarına başlayarak Kula Devlet Hastanesi yapım sürecine girmiş bulunmaktadır. Yeni hastanenin yapım süreci devam ederken bu tür haberler ile vatandaş üzerinde algı oluşturularak infiale sebebiyet vermeye çalışmak, bu zamana kadar her hangi bir yerin tahsis edilememesinden kaynaklı olarak da hastanenin yapılamaması örtbas edilmeye çalışılmaktadır. Yeni Hastane tapu kaydı, ilgili meclis kararı ve imar planında yapılan revizyon çalışması isteyen tüm vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri Kula Belediyesi web sitesinde  ve sosyal medya sayfalarında yer almaktadır. Ayrıca tapu kaydının sağlık bakanlığına devri ile ilgili olarak da Tapu Müdürlüğünden ulaşmaları mümkündür” dedi. 

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; "Kulalı hemşerilerimizin artık asılsız, gerçeklerden uzak, hiç bir kanuni dayanağı bulunmayan haberlere itimat etmemesi gerekiyor. Resmi kurum ve kuruluşlar söylentiler ve kulaktan dolma bilgiler ile yönetilmez. Sürekli olarak Kulalı hemşerilerimizin önüne sürülüp duran Kula Devlet Hastanesi arsası ve yapım süreci hakkında Manisa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Kula Belediyesinden bilgi alabileceklerini altını çizmek istiyorum. İnşallah 2016 yılında Kula Devlet Hastanesinin yapımı başlayacak olup; Kula Devlet Hastanesinin tapusu da, parası da hazırdır" dedi.

 

Editör: TE Bilişim