Kula ilçesinde, 29 Kasım 2014 günü Cumhuriyet Halk Partisi Kula ilçe teşkilatınca düzenlenen "Katı atık bertaraf tesisi istemiyoruz" konulu basın açıklaması öncesi CHP’li gençlerin "Hırsız Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Atılan sloganın hakaret eylemi teşkil ettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı’na hakaretten açılan davanın ilk duruşması gerçekleşti.


Kula adliyesinde görülen davanın ilk duruşmasını CHP Manisa Milletvekili Avukat Mazlum Nurlu, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga ve partililer takip etti. İki sanığın katılmadığı ilk duruşmada 6 sanığın savunması alındı. Sekiz sanığın yargılandığı duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasının ardından 12 Ocak 2016 tarihine ertelendi. Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, mahkemede emniyet tarafından kaydedilen görüntülerin delil olarak sunulduğunu belirterek, "Kesinlikle eylemlerde ve söylemlerde Cumhurbaşkanı’na hakaret söz konusu değildir. Bu yargılanma sonucunda ortaya çıkacaktır. Bu şekilde yapılan soruşturmalar ve açılan davalar sivil toplum örgütleri, siyasi partiler sindirilmeye çalışılmaktadır. Bu davanın sonunda görüleceği üzere burada yargılananların amacının bu olmadığı, hakaret etmek olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu söylem orada söylendiyse bile söylenmediğini iddia ediyoruz, sanık olan kişiler tarafından söylenmediğini iddia ediyoruz. Burada Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik herhangi bir hakaret söz konusu değildir. Başka birileri bunu söylemiş olsa bile suç vasfını oluşturmadığını düşünüyoruz" dedi.


"YARGILANDIĞIMIZ GÜN MANİDAR"


Sanık olarak yargılanan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, yargılama gününün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Gününe denk gelmesini manidar olarak bulduklarını söyledi. Bozyaka, gün ve saat olarak manidar bir gün olduğunu anlatarak şöyle konuştu:


"Anıtkabir’de olmak istediğimiz bir gün maalesef Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla Kula adliyesindeyiz. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Biz, Türkiye’nin daha çağdaş hukuk devleti olması için mücadele ediyoruz. Yargı bağımsızlığını savunuyoruz. Hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. O gün Kula’da katı atık bertaraf tesisinin yapılmaması için Kula halkının daha rahat yaşayabilmesi için Gençlik Kollarımız’dan arkadaşlarımızla bir eylem düzenledik. Bu eylemde haklıydık. Bizim demediğimiz yapmadığımız konulardan suçlanıyoruz."


Duruşmayı takip eden CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ise, bir suç unsurunun bulunmadığını iddia ederek şunları söyledi: "Yapılan bir suç unsuru değildir. Sadece protesto haklarını kullanmışlardır. Hakaret içeren hiçbir sözün olmadığını gençlerimiz beyan etmektedir. Biz genç kardeşlerimize güveniyoruz. Onlara manevi destek olmak amacıyla yanlarındayız."


"GENÇLERİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de yaptığı konuşmada, bu gün özel bir gün olduğunu belirterek "Duruşmanın saati manidar. Duruşma salonundaydık. Ulu önderimizin ’En önemli en kıymetli iki hazinem var’ dediği birisi Cumhuriyet Halk Partisi ve birisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Biz ikisine de sonuna kadar sahip çıkacağız. Sonuna kadar ikisine sahip çıkacak gençlerimizin yanında olacağız. Bu mücadelede gençlerimiz bütün Cumhuriyet Halk Partililer gibi çevre duyarlılığıyla Kula’daydı. Kula çöplük olmasın diye slogan attılar. Gençlerimizle gurur duyuyoruz."

Editör: TE Bilişim