Hüseyin Keskin
MANİSA (İHA) -

Alaşehir’de Rehberlik ve Araştırma Merkezi açılmasına onay verildi. Açılacak olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Alaşehir ilçesinin yanı sıra Sarıgöl ilçesine de hizmet verecek.

Rehberlik ve Araştırma Merkezinde okul ve ailelerin isteği ile öğrenci başarısızlığı değerlendirme ve çözüm yolları, işitme, ortopedik, görme engeli gibi sorunlar değerlendirilip çözümler üretilebilecek. Destek eğitimi alması gereken engelli öğrencilere, psikolojik problemleri olan öğrencilere destek verileceği gibi anne babaların çocuklarına yaklaşımı gibi etkinlikler de ailelere eğitimler verilecek.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "Talebimiz ve takibimiz sonuç verdi. Bir süredir üzerinde çalıştığımız Rehberlik Araştırma Merkezi açılış onayı geldi. Alaşehirimize hayırlı olsun. Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğrencilerimizin özel durumlarıyla ilgili araştırma ve çözümler üretebilecek. Alaşehir ve Sarıgöllü rehberlik ihtiyacı olan çocuklarımız bundan böyle Salihli’ye gitmek zorunda kalmayacaklar. Açılan Rehberlik ve Araştırma Merkezimizden Sarıgöl ve Kula ilçelerimiz de yararlanabilecekler. Rehberlik ve Araştırma Merkezi açılmasında başta bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herke teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenciler öncülük etti, veliler kan bağışında bulundu Öğrenciler öncülük etti, veliler kan bağışında bulundu

Editör: Ali Gözen