Beta Glukan ekmek mayası hücre duvarından ekstrakte edilen basit yapılı bir polisakkarittir. Beta-glukan, virüs, bakteri, mantar ve parazitik enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasını sağlar. Bağışıklık sistemimizin savunmasını oluşturan monositler,

Beta Glukan ekmek mayası hücre duvarından ekstrakte edilen basit yapılı bir polisakkarittir. Beta-glukan, virüs, bakteri, mantar ve parazitik enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasını sağlar. Bağışıklık sistemimizin savunmasını oluşturan monositler, makrofajlar, granülositler ve doğal öldürücü hücreler üzerindeki özel yüzeylere bağlanarak bağışıklığımızı olumlu yönde etkilemektedir. Tabi bunu her beta- glukan yapmaz; büyüklüğü önemlidir özellikle de 10 mikrondan küçük olmalı; yani 1,3/1,6 bağ yapısında olmalıdır.
Kışa geçtiğimiz dönemlerde ve özellikle de kış dönemlerinde bağışıklık sistemimiz iyice düşüyor değil mi? Ya da bazılarınız diyor ki! "Ben zaten hep hep hasta oluyorum, hiç iyileşemiyorum, sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorum." 
İşte bu durumlarda bizi koruyacak yada iyileşme süremizi kısaltacak bir  molekül var mıdır? Elbette vardır bu molekül de 'Beta Glukan’dır. 
Günlük almamız gereken doz 50-100 mg arasında yaşa ve kiloya göre dozlanması önerilir. 
Grip, soğuk algınlığı, sinüzit, bronşit gibi enfeksiyon durumlarında, sık aft ve uçuk olma durumlarında yine aynı şekilde bu durumların yaşanmaması yada sayısının azaltılması için kullanılmalıyız.
Alerjisi bulunan kişiler. Sizler de biliyorsunuz ki daha çabuk hasta oluruz ve daha geç iyileşiriz. Çünkü benim de soğuk alerjim var. 
Kendim bu kış döneminde günlük 100 mg beta glukan kullandım. 3.5 yaşındaki yeğenim de 60 mg beta glukan içeren ilaç kullandı. Net bir şekilde de etkisini gördük. Hasta olma sıklığımız azaldı, yeğenimin ağzında çıkan aftlar artık çıkmaz oldu.
Ayrıca beta glukan LDL kolestrolü de düşürüp kan şeklerinin ayarlanmasına da yardımcı olmaktadır. 
Eee... Daha ne duruyorsunuz? Gelin sağlığımızı beraber koruyalım ve daha hızlı iyileşelim. ,
Ne dersiniz?
Haydi doktorunuza ve eczacınıza danışın öyleyse! 
Sağlıklı günler dilerim
Ecz. Pelin AKKAYA 
([email protected])