ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara'dan Van'a mahkum taşıyan cezaevi aracının Bingöl yakınlarında devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Kayar, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Adala beldesinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Kayar (45) için Adala Meydanı'nda düzenlenen askeri törenin ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören, Özgür Özel, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ile 5 binden fazla vatandaş katıldı. Şehit uzman çavuşun cenazesi Adala kasabasına getirildiğinde gözyaşları
sel oldu. Binlerce kişi şehit Erdoğan Kayar için gözyaşı dökerken, anne Hadime, baba Bayram Kayar ile eşi ve çocuklarının tabuta sarılıp ağlamaları yürekleri burktu.
Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Vali Daşöz, "Bugün bir kardeşimizi daha şehit olarak ebedi ahrete uğurluyoruz. Ülkemiz, her tarafından şehit vermiş kutsal bir ülkedir. Gerek vatan ve millet mücadelesi uğruna, gerekse görev uğruna geniş olarak düşünürsek her aile, her il ve ilçe şehit vermiştir. Bundan dolayı bu ülke çok kutsal bir ülkedir, vatandır. Bizim inancımızda şehitlik hem Tanrı'nın katında hem de milletimizin gönlünde en yüce
makamdır. Erdoğan Kayar kardeşimiz de şehitlik rütbesine nail olmuştur. Ona Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimiz devletimize, milletimize bir emanettir. Şehidimizin geride kalan yakınlarına olan borcumuzu her zaman yanlarında olarak göstereceğiz" dedi.
Vali Daşöz'ün konuşmasının ardından şehidin cenazesi Adala Şehitliği'ne götürülerek, burada toprağa verildi. Bu arada Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde Uzman Jandarma Çavuş Erdoğan Kayar'ın evinin ciddi şekilde hasar gördüğü, bunun üzerine Kayar'ın eşi Latife Kayar ile Beste, Tuğçe ve Fadime Sude adlı 3 çocuğunu Adala beldesindeki baba evine gönderdiği öğrenildi. Şehit uzman çavuşun da Kurban Bayramı'nı ailesiyle birlikte geçirmek için kısa bir süre sonra Salihli'ye geleceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim