Türk Mutfağı denilince ilk akla gelen her zaman yöresel yemekler olmuştur. Her bölgenin, her yörenin kendine özgü yemekleri ve tatlıları mevcuttur. Bazen yemekler aynı isimle anılsa da kesinlikler lezzet farklılıkları mevcuttur. Doğudan batıya kadar geniş bir yemek kültürüne sahip olan ülkemiz her bölgesi farklı lezzetleri bizlere sunar. Her yörede olduğu gibi Gördes yöresinde de bu eşsiz lezzetlerle karşılaşmak ve tatmak mümkün.  


Gördes Kaymakamlığı sitesinde yer alan bilgilerle birlikte Gördes’in özellikle ön plana çıkan ve Gördes ziyaretlerinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetlerden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz.


Keşkek
Keşkek birçok bölgemizde yapılan ve Gördes’e de özgü Millî bir yemektir. Gördes’te daha çok düğünlerde yapılır. Keşkek yapmak için dövülmemiş buğday temizlenerek kazanlara konur. Kemiklerinden ayrılarak hazırlanan koyun eti de ilave edilerek kaynatılır. Büyük ağaç küreklerle karşılıklı olarak iki kişi tarafından dövülerek et ve buğday hal edilir. Üzerine tereyağı dökülerek yenir.


Gelin Kız Tatlısı:
Gelin Kız Tatlısı Gördes’e özgü bir tatlıdır ve Ramazan aylarında yapılır. Ramazan ayı içerisinde çok rahatlıkla temin edebileceğiniz bu tatlı diğer aylar içerisinde dönem dönem yapılmaktadır.
Gelin Kız Tatlısı tulumba tatlısı hamurundan yapılır. İnce ve değişik şekillerde kızgın yağa dökülür ve şurubun içine konur.


Diğer Yöresel Yemeklerden Seçmeler:
Kül Kebabı
Eşkıya Kebabı
Sura (Gördes Tandırı)

Kulaç
Eren Yemekleri
Yufka Kabartması
Saraylı
Tenekede Tavuk
Höşmerim
Kar Helvası
Pekmezli Pelte
Köpük Helva

Editör: TE Bilişim