2013-2014 sezonunda Manisaspor'la ilk kez sahaya çıkan Gökdeniz Varol, aradan geçen 4 senenin ardından ilk kez bu sene başka bir takımda forma giydi. Manisaspor'dan devre arasında son dakika transferi olarak Silivrispor'a kiralanan genç forvet oyuncusu, beklentilerin üzerine çıkarak şampiyonluk yaşayan takımında büyük rol sahibi oldu. Takımında gol atamasa da hücum alanında yarattığı hareketlilikle, Silivrispor'un özellikle Play-Off Yarı Finali'nde Manisa Büyükşehir Belediyespor'u elemesini sağlayan Gökdeniz, geçirdiği sezonu Haber Gazetesi'ne değerlendirdi. İşte Gökdeniz'in açıklamaları:
"MANİSA'DAN AYRILMAK ZOR OLDU"
Silivrispor'a gidişini değerlendiren Gökdeniz: "Manisaspor'dan ayrılmak benim için zorlu oldu. Ben sezon başında antrenmanlarda gösterdiğim performansla sakatlığımdan çıktığım sinyalini zaten vermiştim. İyi bir sezon başı geçirdim ve takımda rol alabileceğimi düşünüyordum. Ligin ilk yarısında 4 maçta forma giymeme ve birçok maçta kulübede bulunmama karşın bu bana yetmedi. Ben oynamak istiyordum. Devre arasında da hücum hattına yapılan transferlerden ötürü şansımın daha da azaldığını hissettim. Devre arasında birçok seçenek vardı ve transferin sonlarına doğru Silivrispor fırsatı çıktı. 3. Lig'de şampiyonluk için mücadele eden bir takımdı ve hücumda faydalı olabileceğimi düşündüm. Transferim olduktan sonra ilk maçlarımda iyi performans gösterdim ancak takımım düşüşteydi. Gerçekten stresliydik ve baskı altındaydık. Bu süreçte 3 tane teknik adam değişikliği oldu bu da ister istemez benim performansımı biraz düşürdü. Gelen teknik adamlar başka isimleri denemeye ya da kısıtlı süre vermeye başladı. Zaten kısa süreli bir sözleşmeyle orada var olduğum için böyle durumlara küsmemeye ve elimden geleni yapmaya çalıştım. 6 maçta ilk 11 sahada bulundum. Gol atamamam elbette benim için iyi olmadı ancak futbolda golden öte, çabalama ve saha içinde çalışma da önemli. Ben bunları sahaya yansıttığım için ve takımım şampiyon olduğu için vicdanım rahat şekilde sezonu tamamladım." dedi. 
"ŞAMPİYONLUK ÇOK ÖZEL"
Şampiyonluğunu anlatan Varol: "Şampiyonluk her futbolcu için çok özeldir. 3. Lig dışarıdan göründüğü kadar kolay bir lig değil. Karşınızdaki rakipler her zaman pek oynamak istemiyor. Yani sistemle ya da oyun felsefesiyle rakibinizi geçemiyorsunuz, çok çabalamanız ve koşmanız gerekiyor. Böyle zor bir ligde çok mücadele ettim ve takımımın şampiyonluğa ulaşması benim için harika oldu. Play-Off Yarı Finali'nde Manisa Büyükşehir Belediyespor'a karşı da özel olarak motive olmuştum, herkes bana çok destek çıktı. Psikolojik olarak benim Manisa'ya gelip, eski takımıma karşı oynamam kolay değildi ancak altında kalkabildim. İlk maça yedekte başlamama karşın şans bulmak çok önemliydi ve bu şansı iyi değerlendirdim. 2. maçta da 90 dakika sahada kaldım. Açıkçası Play-Off Finali'nde de oynamayı bekliyordum ancak bu gerçekleşmedi. Bu sezon için tek hayal kırıklığım sanırım final mücadelesinde oynamamak oldu. Bunun haricinde bireysel olarak uzun süredir sakatlık yaşamış bir oyuncuya göre iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum." dedi. 
"BANA ŞANS TANIMALARI YETERLİ"
Önümüzdeki sezonki beklentisini de söyleyen Gökdeniz: "Benim 2020'ye kadar Manisaspor'la sözleşmem devam ediyor. Silivrispor'la olan tek devrelik sözleşmem tamamlandı. Şimdi sezon başına kadar bireysel olarak kendimi hazırlamaya ve geliştirmeye devam edeceğim. Sezon başında da Manisaspor'a şampiyonluk yaşamış bir oyuncu olarak döneceğim için memnunum. Sezon başı takımımda çalışırım ve bana şans vereceklerini anlarsam Manisaspor formasını 1. Lig'de giymeyi çok isterim. Benim en büyük amacım oynamak. 21 yaşında bir futbolcu olarak artık forma giymem gerekiyor. Manisaspor beni düzenli olarak oynatacaksa zaten burası benim yuvam. Ancak forma giyemeyeceksem ben de profesyonel bir futbolcu olarak düşünür ve oynayabileceğim bir yere gitmeyi düşünürüm. Sakatlıklarımdan önce ben Manisaspor'da ciddi forma alan bir gençtim, daha iyisini sahaya yansıtabileceğimi düşünüyorum. Teknik heyetin bana şans tanıması yeterli. Her sene üzerine katarak futbolcu olarak geliştiğimi düşünüyorum ve bana şans verilirse en iyi şekilde değerlendireceğim. Gönlümde her zaman Manisaspor forması yatıyor." şeklinde konuştu. Hakan Ağar
Editör: TE Bilişim