Perovic’in yokluğu çok taze. Bu yokluğun nasıl doldurulacağı endişelerinin arttığı dönemde Manisaspor’a 2 yıllığına imzayı attı Branimir Subasic… Azeri asıllı Sırp santrfor, gelecekle ilgili çok umutlu mesajlar verdi. O, Manisalıların iyi ve kötü günde takımına sahip çıkmasını arzuladığının altını çizerken, “Goller benden siz yeter ki bizi desteklemeye gelin” mesajını veriyor

ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI/KARTEPE

Branimir Subasic… Futbolseverler onu geçen sezon Orduspor’daki performansıyla tanıdı. 34 maçta attığı 9 golle Orduspor’un Play-Off’a kalmasında pay sahibi olan isimlerden bir oldu. Hava toplarındaki etkinliği ve soğukkanlı gol vuruşlarıyla hafızalara kazındı. Transfer döneminde birçok 1. Lig takımının transfer listesine giren Subasic, tercihini Manisaspor’dan yana kullandı. O, son zamanlarda Sırp ekolüne merak salan Tarzan’ın yeni sezonda en önemli gol silahı olacak. Bu transfer, geçen sezon kiralık olarak forma giyen Slavko Perovic’in 19 gole ulaşıp gol tadını damakta bırakması nedeniyle onun omuzlarındaki yükü daha da artırdı. Herkes, onun yeni sezonda nasıl bir performans göstereceğini merakla beklerken, o yeni takımıyla ve kariyeriyle ilgili çok önemli düşüncelerini, Kartepe Kampı’nı ziyaret eden Mustafa Tatlı’ya anlattı. Sözü çok daha fazla uzatmadan Subasic’le yaptığımız röportajı siz değerli okuyucularımızla baş başa bırakıyoruz.

1-Manisaspor’a geliş sürecin nasıl oldu? Neden Manisaspor’u tercih ettin?

SUBASİC: Manisaspor hakkında Perovic ve Mikic’ten bilgi aldım. Tabi Orduspor forması altında oynarken Manisa’ya gelip maç oynuyorduk. O yüzden atmosferini, insanını, tadını, kurumsal yapısını çok beğendim. Bana bir teklif geldi. Bende sahip olduğum bu bilgileri toplayarak kendi içimde karar verip Manisa’ya geldim.

2-Seni Bucaspor’da istemişti. Hatta prensip anlaşmasına vardığınız yönünde haberler çıkmıştı. O süreçte neler yaşandı? Manisaspor’a gelmeden önce Bucaspor veya bir başka takımdan teklif almış mıydın?

SUBASİC: Sadece Bucaspor değildi. Bu transfer sürecinde bir sürü takımdan teklif aldım. Bucaspor’da bunlardan bir tanesiydi. Transfer tekliflerini ölçtüm, biçtim, tarttım. Hem yaşama yeri hem de biraz da finansal konular da etkili oldu. Ailemle yaşayabileceğim iyi bir şehre geldiğimi düşünüyorum.

3-Manisa’ya adaptasyon sürecini aşabildi mi? Ne gibi hobilerin var?

SUBASİC: Genç bir oyuncu değilim. Tecrübeli olmamdan dolayı adapte olmak zor olmadı. Bu dönemde hobilerimizi yapmaya pek fırsat bulamıyoruz. Sürekli antrenmanlara çıkıyoruz. Giyin-soyun şeklinde bir dönem geçiriyoruz.

4-Mental ve fizik olarak lige ne kadar hazırsın?

SUBASİC: Mental olarak lige hazırım. Fizik olarak tabi ki daha iyisi olabilir. Zaten yaptığımız kampların amacı da bu. Lige fizik olarak daha hazır girebilmek için çalışıyorum.

5-Takımın en yaşlısısın. Çok genç bir ekibe geldin. Tecrübeli bir futbolcu olarak onlara abilik yapacaksın. Bu konuda neler söylersin?

SUBASİC: Futbolda zaman çok çabuk geçiyor. Her gittiğim takımda genç olarak anılıyordum. Şimdi takımın en yaşlısı veya abisi olarak değil de hayatın ne kadar çabuk geçtiğini görüyorum. Genç oyuncularımız takımdaki abilerine çok saygılılar. Potansiyeli olan, gelecek vaat eden oyunculara sahibiz. Karakter olarak da çok iyiler. Transfer dönemi olduğu için takıma gelecek yeni oyuncularla takımın yaş ortalaması ne olur bilemiyoruz. Bunu zamanla göreceğiz.

6-Tecrübeli oyuncuların olması, böyle bir ligde çok önemli faktör değil mi?

SUBASİC: Elbette çok önemli. Hangi taraftan bakarsanız bakın, tecrübe bambaşka bir şey. Parayla satın alamazsınız.

7-Tecrübelilerin de takıma monte edileceğini düşünürsek çok zorlu maratonda sizleri neler bekliyor? 1. Lig mücadeleye dayalı çok zor bir lig. Sen de vizyonu olan bir kulübe geldin?

SUBASİC: Bundan önce de hedefleri olan takımlarda oynadım. Ama bu kural değil illa Play-Off oynayacağız veya doğrudan Süper Lig’e çıkacağız diye bir şey yok. Bu soruya şahsi olarak cevap veremem. Buna takımın oynayacağı oyunla cevap vermesi lazım. Ama ben kendi adıma maksimumu sahada vereceğim.

8-Geçen sezon Orduspor’da patlama yaptın. Ama hedefe ulaşamadınız. 34 maçta 9 gol atmak senin için yeterli miydi?

SUBASİC: Şansım yoktu. Şansım olsaydı belki de bu gol sayısını artırabilirdim. Bu ülkeye geçen sene geldim. Daha fazlasını da yapabilirdim ama olmadı. İnşallah bu sene daha fazlası olur.

9-Manisaspor’un lige hazır olduğunu söyleyebilir misin?

SUBASİC: Hayır. Daha hazır değiliz. 2-3 tane oyuncu bekliyoruz. Belki 4 olur, bilemiyorum. Bu takıma yeni katılacak oyuncular çok büyük katkı verecektir. Gelenlerin de banko oynayabilecek düzeyde oyuncular olması lazım.

10-Perovic 19 gol attı, taraftarın da sevgilisi oldu. Taraftarın gönlünde hala Perovic var. Gol yükünü çekeceksin ve takımın yeni Perovic’i olur musun? Onu unutturabilecek misin?

SUBASİC: Aslına bakarsanız ben bu Perovic’i taraftarın gönlünden çıkarmak istemem. Perovic çok iyi bir futbolcu. Ama ben en iyisini yapmaya çalışacağım. Bencil düşünen bir futbolcu değilim. Forvet oyuncusuyum. Tabi ki benden beklenen gol. Taraftarlarımız benden gol bekliyor. Ben de bunu yapabilmeye çalışacağım.

11-Şuanda Perovic’in adı transferde geçiyor. Manisaspor’a dönmesi söz konusu. Onunla aynı takımda oynamak ister misin? Onunla görüşüyor musun?

SUBASİC: Daha önce de Pero ile beraber aynı takımda oynadık zaten. Kızılyıldız’da oynamıştık. UEFA Kupası eleme maçlarında da oynadık. Elbette onun gelmesini isterim. Onun gelmesi bizim için çok anlamlı olurdu. Ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz ama tekrar gelmesi çok iyi olurdu. Onunla görüşüyorum. Buraya gelmeyi çok istiyor. RAD Belgrad kulübüyle devam eden bir sözleşmesi var. Orada neler olduğunu bilmiyorum. Ama Pero buraya gelmeye çok istekli.

12-Hava toplarında çok iyisin. Subasic golcü mü? Takım oyuncusu mu? Asistçi mi? Kendini nasıl bir golcü olarak tanımlarsın?

SUBASİC: Takım oyucusuyum. Kendimi konuşmayı pek sevmiyorum. Dolayısıyla takımda beni besleyecek, bana pasları atabilecek oyuncu çok önemli. Top gelmediği zaman gol yapma şansım azalıyor. Özellikle orta saha desteklemeli. Asist yapmayı da seviyorum ama gol atmak dünyanın en güzel şeyi. Bunu bilen bilir. Benim için inanılmaz bir keyif. İnşallah bu duyguyu taraftarımıza yaşatacağım. Hep beraber bunu yaşamak istiyorum.

13-Bu camia senden çok şey bekliyor. Gol kralı olmayı düşünüyor musun? Bu sene belli bir gol hedefin var mı?

SUBASİC: Sorduğunuz soru biraz zor bir soru. İlla ki hedef olacak. Ama dediğim gibi futbol bir ekip oyunu. Ekip halinde hareket ederek kişisel hedeflere ulaşabiliriz.

14-Oğuzhan Palaz ve Gökdeniz için neler söylersin? Ama tüm gözler sende. Camianın beklentisiyle alakalı üzerinde bir baskı hissediyor musun?

SUBASİC: Her şeyi beraber yapacağız. Çok isterim top bana gelsin. İstediğim toplar geldikten sonra gol de olur. Oğuzhan Palaz ve Gökdeniz Varol da yetenekli oyuncular. Özellikle Oğuzhan çok yetenekli. Gökdeniz’i de ondan ayıramam. İyi çalışırlarsa önlerinde çok gelecek var. Kendilerine iyi bir kariyer yapacak potansiyele sahipler.

15-İki yıllık sözleşmeye imza attın. Sözleşmen bittiğinde 34 yaşında olacaksın. Futbolu bırakma yaşına girmiş olacaksın. Burada futbolu bırakma gibi bir düşüncen var mı?

SUBASİC: Kariyerim çok çabuk geçti. Bu da beni korkutuyor açıkçası. Futbolu bırakmak istemiyorum. Profesyonel olarak vücudumun beni taşıdığı ve bana hizmet ettiği sürece bu işi

yapmak isterim. Vücudumun bana ihanet ettiğini hissettiğim zaman futbolu bırakırım. Fizik kondisyon olarak kendimi hep hazır hissetmeliyim. Geleceği bilemezsiniz.

16-Peki vücudun sana ihanet etmezse burada sevilen beğenilen oyuncu da olursan o süreçte sözleşmesini uzatabilir misin?

SUBASİC: Kariyerimin sonuna kadar burada kalmayı isterim. Ne zaman olur nasıl olur bilemem ama burada futbol hayatımı elbette noktalamak isterim.

17-Manisalıların futbola bakışı çok enteresan. Hep iyi futbol görmek ve iddialı olan bir takım izlemek isterler. Kötü bir oyun gördüler mi öteki hafta küsüp maça gelmezler. Bu tabuyu yıkma adına bir mesajın var mı?

SUBASİC: Sadece Manisaspor’da değil her yerde bu söylediğiniz olaylar var. Taraftara mesaj vermemi istiyorsanız tabi ki başarı istiyoruz. Başarıya inandığımız için buradayız. Taraftar bir takımın her şeyi. Biz taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Başkanımız yeni. Yönetimimiz yeni. Hocalar yeni. Takımımız yeni. Bu nedenle bizimle iyi ve kötü günde beraber olmalılar. Bizim isteklerimiz gerçekleşmeyebilir ama biz hep iyiyi kovalayacağız. Bazen öyle zamanlar geliyor ki kötü futbol oynandığı zaman ben de futboldan nefret ediyorum. 1.Lig daha çok skora dayalı bir lig. Tabi ki iyi futbolla bu puanlara alırsanız iyi ama o biraz zor. Çünkü belki de dövüşmemiz savaşmamız gerekecek.

18-Manisaspor taraftarını heyecanlandıracak onları umutlandıracak ne sözün ne olabilir? Bu röportajı okuyan herkes heyecanlanmalı…

SUBASİC: Onlara şu mesajı verebilirim: ‘Manisaspor arması için gollerimi atacağım, maçlara gelin bizleri destekleyin. İyi ve kötü günümüzde yanımızda olun. Zorda da kolayda da gelin beraber olalım. Goller de gelecek. Birlik ve beraberlikten güç doğar. Çünkü hayat hep güzel şeylerle donatılmış değil. Futbolun da bir oyun olduğunu unutmayalım. Futbol hayatımızdakiikinci önemli şey. Futbol ailemizden sonra gelmeli.’

19-Röportajımız sona erdi. Çok da sempatik bulduk seni… Röportaj teklifimizi kabul ettiğin için, samimi ve dobra cevaplar verdiğin için sana teşekkür ederiz.

SUBASİC: Ben de teşekkür ederim. Benimde bu sohbet çok hoşuma gitti. Uzun zamandan beri birisiyle bu kadar futbol konuşmamıştım.

Editör: TE Bilişim