Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

Manisa’nın en büyük üretim tesisine sahip olan Vestel’de uzun süredir sendikal faaliyetler yürüten Türk Metal Sendikası, ilk kez konuyu resmi makamlara taşıyabilecek çoğunluğa ulaştı. Konuyla ilgili en yetkili resmi makam olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildiren Türk Metal Sendikası, yetkili sendika olabilmek için izin istedi.   
HENÜZ NETLEŞEN BİR DURUM YOK 
Geçtiğimiz günlerde kongresini yapan Türk Metal Sendikası’nda Başkan Ercan Dereli, hedeflerinin Vestel’e girmek olduğunu belirterek, umutlu konuşmuştu. Türk Metal Sendikası Genel Merkezinin yürüttü süreçte nasıl bir sonuç çıkacağı merak konusu. Top bakanlıkta. Onay çıkarsa 10 bini aşkın kişinin çalıştığı Vestel Beyaz Eşya Fabrikasında sendikalı işçi dönemi başlayacak. Ancak henüz netleşen bir durumun olmadığı da bir gerçek.   
TOPLAM 17 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR 
Manisa’nın en büyük üretim tesis olan Vestel’de toplam 17 bini aşkın insan çalışıyor. Sendikanın yetki istediği Beyaz Eşya’da 10 bini aşkın çalışan var. Türk Metal Sendikasının yetkili olabilmesi çalışanların için en az yüzde 51’ini üye yapması gerekiyor. Sendikanın iddiasına göre bu gerçekleşti.  
Vestel elektronik eşya bölümünde ise 6 bine yakın çalışan var. Sendikanın burada da çalışmalarının olduğu konuşuluyor.  
Bundan sonraki süreç Bakanlık ile Türk Metal Sendikası Genel Merkezi arasındaki resmi süreçte netleşecek. 

Editör: TE Bilişim