Manisa’da bir sürücü kursunda eğitmenlik yapan Önder Lafçı, 6 Eylül öğle saatlerinde, daha önce direksiyon kursu verdiği Hilal Sultan Kırgöz'ün evinin önüne geldi. Lafçı, iddiaya göre, bu sırada evden çıkan genç kızı, zorla hafif ticari aracına bindirmek istedi. Kırgöz direnince Lafçı, genç kızın başına tabanca dayadı.
Çevredeki mahallelilerin müdahalesi üzerine arbede çıktı. Önder Lafçı, arbededen faydalanıp kaçmaya çalışan Hilal Sultan Kırgöz'ü, tabancayla sırtından vurdu.
Kırgöz kanlar içinde yere yığılırken, Lafçı ise yoldan geçen bir kamyonetin kasasına binerek kaçtı. Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kırgöz, buradaki ilk müdahalenin ardından da Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne sevk edildi. Kırgöz, burada bir hafta yoğun bakımda tedavi gördükten sonra taburcu edildi.
Kırgöz'ün sırtındaki kurşun ise bu ay başında Şehzadeler ilçesindeki bir özel hastanede yapılan ameliyatla çıkartıldı. İkinci kez taburcu edildikten sonra evde fenalaşan Hilal Sultan Kırgöz'un tedavisine Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde devam edildi. Kırgöz, olaydan 48 gün sonra 23 Ekim'de yaşamını yitirdi. Öte yandan, olayın ardından aynı gün saklandığı Buca ilçesindeki bir bağ evinde yakalanan Önder Lafçı ise tutuklandı.
Kırgöz'ün cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adlı Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi. Aile, kızları Hilal'in cenazesini bu sabah İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alarak, annesi Zeynep Kırgöz'ün köyü Bostanlar'a getirdi. Kırgöz'e burada öğle namazına müteakip köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törende anne Zeynep Kırgöz ve baba Veysel Kırgöz, anneannesi Ayşe Arslan, dedesi Rafet Arslan ve kardeşi Enes Arslan ayakta durmakta güçlük çekti. Kılınan cenaze namazının ardından Kırgöz'ün cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

'İÇERİDE YILLARCA SÜRÜNSÜN İSTİYORUM'

İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada

Kızını toprağa veren anne Zeynep Kırgöz, adalet istediklerini belirterek, "O içeriden çıkamasın, nefes alamasın istiyorum. 2 gün yatıp çıkmasın, içeride yıllarca sürünsün istiyorum" diye konuştu...

CHP’Lİ ARCAK’TAN AÇIKLAMA 

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Avukat Yalçın Arcak, cinayetin ardından aile ücretsiz avukatlık desteği veriyor. Yalın Arcak bugün cinayet davasında iddianamenin hazırlanmasını beklediklerini belirterek, cinayet öncesinde tehdit ve ısrarlı takip konularında açılan iki ayrı dava olduğuna dikkat çekti. Arcak şu bilgileri paylaştı: "Cani bir erkek tarafından katledilen Hilal Sultan Kırgöz kardeşimizin öldürülmeden önce yapmış olduğu şikayetler sebebiyle Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "ısrarlı takip" ve tehdit suçlarından 2 ayrı ceza dosyası açılmıştı.  20 Aralık Salı günü (bugün) ısrarlı takip suçunun davası görüldü ve sanık Önder Lafcı üst hadden 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme salonunda ailemizi yalnız bırakmamak adına İl Kadın Kolları Başkanımız Şadiye Uysal, Yunusemre Kadın Kolları Başkanımız Meral Demir, Şehzadeler Kadın Kolları Başkanımız Gülay Yeşilok ve kadın kolları yöneticilerimiz hazır bulundular. Yine perşembe günü de tehdit dosyasıyla alakalı mahkemeye çıkacağız ve ailemizi yalnız bırakmayacağız. Tasarlayarak kasten öldürme suçundan ise Sayın Savcılığın iddianameyi yazmasını beklemekteyiz. Tüm aşamalarda Kırgöz ailesinin yanında olmaya ve gönüllü avukatlıklarını yapmaya devam edeceğim. Şiddete uğrayan her kadın ve her çocuk için Adalet yerine bulasıya ve İstanbul sözleşmesi tekrar yürürlülüğe konulana kadar mücadeleye devam edeceğiz!” 

CHP İl Kadın Kolları Başkan Şadiye Uysal ise şunları söyledi: “Erkek şiddetine maruz kalan kadınlarımız için, katledilen kadınlarımızın kanlarını yerde bırakmamak için Adalet arayışımızı sürdürüyoruz. Kadın Kolları genel merkezimizin Yaşam Hak projesi bizler için çok değerli. bu projeyle, kadınlarımıza her türlü desteği vermek için gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Partimiz iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş İstanbul sözleşmesini tekrar yürürlülüğe koymak. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki kararlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Manisa'da şiddet gören kadınlarımızı ve öldürülen kadınlarımızın ailelerini hiç bir surette yalnız bırakmıyoruz. Kadın Kolları Genel Başkanımız Sn. Aylin Nazlıaka'nın da bizlere verdiği destekle birlikte mücadelemizi daha da büyüttük. Kırgöz ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Hilal için Adalet yerini bulacak, buna yürekten inanıyoruz.”


 

Editör: TE Bilişim