12 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiasıyla aranıyordu, yakalandı! Mide bulandıran mesaj detayı 12 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiasıyla aranıyordu, yakalandı! Mide bulandıran mesaj detayı

Başkan Karaağaç, “Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak sürekli zam taraftarı değiliz. Manisa’daki vatandaşlarımızı ekonomik olarak daha fazla zor durumda bırakmak istemiyoruz. Bizde artık bu işin sürdürülebilirliği kalmadığı için bilmiyorum da yıllardan beri bu mesleğin içerisindeyim. Son 6 ayda üçüncü zammı aldık. Ocak ayında mazot 13 liraydı bir zam aldık, üçüncü ayda bir zam daha aldık 22 lira olunca. En son Haziran ayının 9’unda UKOME toplantısında bir zam talebinde daha bulunduk. Neden bu zamları almak zorunda kaldık. Dünyada ve bilhassa ülkemizde akaryakıtın çok yüksek zamlanmasından dolayı toplu taşıma esnafımız gerçekten de zor bir süreçten geçiyor. Baktığımız zaman kazandıkları aylık brüt paranın yüzde 80-85’i akaryakıta gidiyor. Tabi bunun içerisinde yedek parçadır, yağı değişimidir, lastik falan hiçbiri yok. Onlarda yüzde 200-300 oranlarında artmış vaziyette. Bizde kaçınılmaz olarak bu zammı talep ettik. 15 Haziran itibariyle Manisa Merkez başta olmak üzere Salihli, Turgutlu, Alaşehir, Soma, Akhisar ilçelerimizin içerisinde çalışan araçlar için tam 7,50 lira, öğrenci 4,50 lira oldu. Ayrıca 141 nolu üniversiteye çalışan araçlarımız var. Onlarda da tam 8,50 lira, öğrenci 5 lira oldu. Zamlı tarife uygulanmaya başladı. Aldığımız duyumlara göre akaryakıta yine zam geliyor. Gene zamlı başladık. Bizim 155 Nolu kooperatiften örnek vermek istiyorum. Bir araç ayda bin litre akaryakıt yakıyor. 168 araç var. 1 lira dahi zam gelse günlük bizim 155 nolu kooperatifinden 168 bin sırf akaryakıta gidiyor. Bu demektir ki her araç başına bin lira daha kayıp olmuş olacak. Başta sayın Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden, hükümetimizden bilhassa toplu taşıma araçları için ÖTV’siz, KDV’siz bir indirim bekliyoruz.  Bu mazot artışları böyle devam ederse toplu taşıma durma noktasına gelecek. Zaman zaman kontak kapatılacak falan deniliyor. Biz bu işin içinde hiç olmadık. 87-88 yıllarından beri Manisalıları toplu taşıma araçlarıyla taşıyoruz. Bunlardan çocuğumuza baktık. Bu süreçte bizim böyle bir niyetimiz yok ama yarın öbür gün mazot alamayacak duruma geleceler. Mecburen araçları çalışamayacak duruma gelecek. Bizim korkumuz bu. Bir an önce devletimizden akaryakıtta indirim bekliyoruz” dedi. 
Taksi esnafının da zam talebinin onaylandığını ifade eden Karaağaç, “Toplu taşımanın yanında taksi esnafımıza destek olmak için ikinci zammı onayladık. 2022 Ocak ayının 5’inde zamlı tarifeyi vermiştik. O zamanlar akaryakıt 13 liraydı. Alınan zamma göre taksi ücreti açılış 7 lira olurken, 10 lira kilometre, kısa mesafe dediğimiz yolculardan da 30 lira ücret olarak onaylandı. Laleli Cumartesi Pazaryerinde taksimetre ayarları yapılmaya başlandı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim