Bu yıl 16.’sı düzlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı beklenenin de üstünde ilgi gördü. 3 Kasım Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açan fuar, 4 gün boyunca çiftçilerin akınına uğradı. Manisa ve çevre illerden binlerce üretici fuarı gezdi, alışveriş yaptı. 
130 firmanın yer aldığı fuar, zengin ürün yelpazesiyle üreticilere büyük avantajlar sundu. Tarımsal alet ve gereçler, bitki çeşitleri, gübre, enerji sistemleri ve traktör satışlarında adeta rekor kırıldı.
FİRMALAR 6 AY SONRASINA SİPARİŞ ALDI 
Fuara getirilen traktörler, pulluk ve tarımsal aletler ve ürünler tamamen satıldı.  Firmalar yoğun talebi karşılamak için 6 ay sonrasına gün vermek zorunda kaldı. Firmaların fuara özel indirimleri üreticilerin ilgisini daha artırdı.  
İLAÇLAMADA DRONE DÖNEMİ 
Fuarda en çok dikkat çeken tarımsal aletlerden biri de drone’lar oldu. Çeşitli boyutlarda üretilen drone’larla dev tarımsal alanlar kısa sürede ilaçlanabiliyor. Çiftçilerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri de bu mucize hava aleti oldu. Fuara özel fiyatlarla satılan drone’lar en çok sipariş alan ürünlerden biri oldu.    
Güneş enerji sistemlerine de çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Son yıllarda artan enerji maliyetlerini en aza indirmek için kurulan dev paneller ovaları süslüyor. Sistem birkaç yılda kendini amorti ediyor. Fuarda özellikle enerji sistemlerine ilginin yüksek olması sipariş belgelerinde de yansıdı. 
EN ÇOK TRAKTÖRÜN BULUNDUĞU İL MANİSA 
Tarım Fuarının vazgeçilmez ürünlerinin başında traktörler geliyor. Manisa traktör sayısında yaklaşık 86 bin adetle Türkiye genelinde 1.sırada. Fuarın açık alanlarında yerlerini alan traktör firmaları, mevcut traktörlerin tamamını satarken aylar sonra teslim etmek üzere çok sayıda sipariş aldılar. Satılan traktörlere isimlerin yazıldığı görüldü. Firmalar satışlardan memnun. 
ZİRAAT BANKASI’NIN KREDİ DESTEĞİ 
Üreticilere kredi desteği veren Ziraat Bankası, çiftçi dostu olduğunu bir kez daha gösterdi. Çiftçilik belgesi olan herkese, tüm tarımsal ekipmanlar ve ürünlerin alımında yüzde 75 kredi desteği sağlıyor. Üstelik 5 yıla yayılan vadeyle üreticiler aldıkları ürünleri rahatlıkla ödeyebiliyor. Fuarda satılan ürünlerde Ziraat Bankası’nın desteği büyük rol oynadı. 
TARIM FUARI HERKESİ MEMNUN ETTİ   
Manisa’da SNS Fuarcılık tarafından 16 yıldır kesintisiz düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı hem üreticileri hem de firmaları memnun etti. Fuarı; Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş destekledi. 
Bu yıl 16. kez düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın önümüzdeki yıl daha da büyümesi için çalışmalara şimdiden başlandığı vurgulandı.

Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi

Editör: TE Bilişim