HABER: AHMET ÜNSAL

Bu hafta başında Manisa’ya gelerek çeşitli incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Spil’de yaptığı incelemelerde yarım yalan ‘Teleferik ve Sağlık Oteli’ inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yaptıkları bir dizi toplantıda hukuki sürecin tamamlanmasının ardından yarım kalan tesisin yeniden ihale çıkarılmasına karar verildi. Öte yanda B planı olarak ta Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Şehzadeler,Yunusemre Belediyesinin işbirliği ile  tesisin bitirilerek hizmete alınması fikri de benimsenen görüşler arasında yer aldı.

5 Yıl önce Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen 100 milyon lira Tekinalp Şirketler Gruba ihalesi yapılan ‘Spil Teleferik ve Sağlık Oteli projesinde’ Ağlayan Kaya’dan başlayıp Spil’e kadar uzanan 5-8 kilometrelik Teleferik, spor oteli 246 yataklı, sağlık oteli ise 132 yataklı olacak. 41 bin 300 metrekarelik alan üzerine futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları ve spor salonundan oluşan spor kompleksi yer alacaktı.

Projenin ihalesi yapıldığında Ege Bölgesinin Turizm cenneti olarak nitelendirilen dev tesiste bugünlerde yoğun bir şekilde kurbağ sesleri yükselmeye başladığını gören Manisalılar tesisin bitirilmesinin zor olacağı görüşünde birleştiler.

DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI DAYIOĞLU’NUN RÜYASI İDİ

1980 öncesinde Manisa’da belediye başkanlığı yapmış olan renkli kişiliği ve çevre dostu Tarzan Ahmet Bedevi’nin arkadaşı olan Ertuğrul Dayıoğlu’nun rüyası olan Teleferik projesi o yıllarda Japonlara ihalesi düşünüldü O dönemde 500 milyon TL yitirilmesi öngörülmüş belediyenin bütçesinin bu proje bedelinin altında kalmadığı için rafa kaldırılmıştı.

İzmirliler başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok bölgesinde ve yurt dışında gelenlerin ziyareti haline gelen Spil dağındaki dev tesis projesi Manisa ve Ege Bölgesine nefes aldıracaktı….

Editör: TE Bilişim