HABERVE FOTO: MURAT YALÇIN 
Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in makamında tebrikleri kabulüyle başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. 
Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

PROTOKOLDE BOŞ KOLTUK DİKKAT ÇEKİNCE  
Geçiş töreni başlamadan önce protokol üyeleri yerlerini aldı. Başkan Cengiz Ergün ile Özgür Özel’in arasında kalan koltuğun boş olması dikkat çekti. Bir süre kimse o koltuğa oturmadı. Başkan Ergün’ün eşi Şeyma Ergün’e ayrılan koltuk dolmayınca Özgür Özel yerinden kalkarak Ergün’ün yanındaki koltuğa oturdu. 
Ancak son aylarda mecliste ve farklı mecralarda yaşanan tartışmalar nedeniyle gergin bir süreç yaşayan ikili, tören boyunca pek konuşmadı. Tören bittikten sonra Vali Karadeniz ile birlikte makam araçlarına doğru yürüyen Özel ve Ergün, burada sadece el sıkışıp ayrıldı. 
ÖZEL ALKIŞLAMADI 
Törende her ilde olduğu gibi Manisa’da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı okundu. Mesajın sonunda protokol üyeleri ve alandakiler konuşmayı alkışlarken Özgür Özel’in alkışlamaması ve tepkisiz kalması dikkat çeken bir ayrıntı olarak objektiflere yansıdı. 
VALİ KARADENİZ’İN FEDAKARLIĞI 
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, kısa süre önce kardeşi Mustafa Karadeniz’in ölüm haberiyle sarsılmıştı. Cenaze namazı için Samsun’a giden Karadeniz, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için taziye devam etmesine rağmen Manisa’ya dönüş yaparak kutlamalara katıldı. Vali Karadeniz’in törende konuşma yaparken yaşadığı üzüntünün sesine yansıdığı görüldü. 
Kutlamalarda bürokratlar ve siyasiler Karadeniz’e baş sağlığı dileğinde bulundu. 
MANİSALILARIN İLGİSİ…
Cumhuriyet Bayramları Manisa’da hep coşkuyla kutlanır. Bu bayramda da halkın ilgisi oldukça yüksekti. Hem meydanı hem de Doğu Caddesini sağlı sollu dolduran vatandaşlar, geçiş töreninde askerlerimizi ve öğrencileri alkışladı. Bu coşku Cumhuriyetimizin ne kadar sağlam temeller üzerinde olduğunu bir kez daha dosta düşmana gösterdi.    

"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi


 


 

Editör: TE Bilişim