Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti

FOX Tv'de  staj mağdurlarının yaşadıklarını sorunu die getiren Özel, emeklilik için işe başlangıç tarihinin staj döneminde başlangıç olarak sayılması gerektiğini dile getirdi. 
Özel "Gencecik çocuklar Teknik Lisesinde, Meslek Lisesinde ya da Üniversitelerde zorunlu staja gitmişler. Staj'da sigortaları yapılmış. Kimilerinkini devlet ödemiş kimilerinkini devletle anlaşmalı özel şirketler. Sigorta başlangıcı var, öğrenci olarak prim de ödenmiş. Ama o günü emeklilik için esas başlangıç kabul ediyor. Olacak bir iş değil. Olmayan bie günü ver demiyoruz ki. Önlüğünü giymiş, fabrikaya gitmiş çalışmış. O çocuklar çalışırken onların yerine biri çalışmamış. Onları işçi olarak kullanmışlar. Haftanın üç dört günü gidip çalışıyorlar. Bu arkadaşların emeklilik için işe başlangıç gününü stajın ilk günü yapmak zorundayız. Olmazsa çok büyük bir haksızlık olacak. Bunu da her platformda dile getiriyorum ve son ana kadar dile getireceğim. " ifadelerini kullandı. 
Özgür Özel, "EYT, stajsız çıkarsa Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Burada hak ihlal söz konusu, staj ve çırakların emeklilik hakları elinden alınıyor" dedi.

Editör: TE Bilişim