Ege'de faciadan dönüldü! Hemzemin geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı Ege'de faciadan dönüldü! Hemzemin geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı

HABER: AHMET ÜNSAL

CHP'li Özel, TBMM eski Başkanı ve Ak Partili Bülent Arınç'ın eski danışmanı Mehmet Büker'le karşılaştı. İkili arasında geçen kısa sohbette Mehmet Büker ile CHP'li Özel arasında ilginç diyalog yaşandı.
Büker ile Özel arasında geçen diyalog kameralara şöyle yansıdı:
Özel: Nasılsınız
Büker: Bir gün iyi olacağız. Çoğu gitti azı kaldı.
Özel: Sen ne Yapıyorsun?
Büker: Valla ne yapayım. Aynı yola devam. 2023'te yine bayrağı dikeceğiz.
Özel: Bülent beye sorarsan bu sefer bayrağı biz dikeceğiz gibi görünüyor.
Büker: “O zaman size söyledik dedim ki. Çalışman güzel gidiyordu. Ama şimdi iyi gitmiyor. Sonra özel konuşalım. Bunu hissiyatla söylemem. Bütün fikirlere saygım vardır.”
Özel: “Sen güzel gidiyor dediğinde siz kazandınız. İyi gitmiyor dediğinde biz kazanacağız o zaman inşallah. Bülent beyle diyaloğumuz çok iyi.”
Büker: “Özgür bey nacizane ben 70 yaşını aştım. CHP'nin Adana duayeni Kasım Gülek. O günlerden beri siyaseti takip ederim. Hisside konuşmam. Bugün Türkiye'nin önemli gelişmeleri var. Bunu inkar edemeyiz. Biraz pahalılık varmış, ya şöyleymiş böyleymiş bin bir türlü oyun var. Onun için iyi olacak. Bu ülke bizim hep beraber katkıda bulunalım. Çalışalım. Kasım beyi de bilirim Fevzioğlu’nu da bilirim Kayseri lisesi mezunuyum ben. Onun için Ecevit’i de gördüm bizzat görüştüm. Hastanede ziyaret ettik Ankara‘da. Yılmaz Büyükerşen bizim zamanımızda asistandı. Dedim ki o zaman bundan en iyi belediye başkanı olur hoca olmaz bak şimdi belediye başkanı”
Özel; “Hocalığı da iyiydi.”
Büker; “Havaalanında ne diyordum gidişatın iyi Refah dönemindeki gibi çalışıyon devam et diyordum. Ama biraz düzelteceğiz onları daha sonra”
Özel “Biz iktidar olduğumuzda geleceksin beni bulacaksın oralarda.”
   
Yunusemre ilçesi İzmir Caddesi Kırmızı köprünün köşesinde işyeri bulunan Kumrucu Esnafı Fuat Birtek Özgür Özel’e 2017 yılından buyana vatandaşın 5 kumru yanında 1 litre kola içtikleri yılların çok çok geride kaldığı yönünde dert yanarak; “2017’de 5 tane kumru 1 litre kolayı 29 TL‘ ye satıyorduk. Şimdi kumrunun bir tanesi 27 TL bayramda 30 TL yapacağız. Litrelik ayranı 10 TL’ye satıyordum şimdi bana gelişi 14 TL. Sistemden kaldırıyorum. Az önce aklımdan geçiyordu kimseden korkumuz yok. Tayyip Erdoğan bir kaybetsin, zaten inanıyorum kaybedeceğine cebimden de olsa sabah akşama millete bedava dağıtacağım. Pankartı asacağım inan ki bedava dağıtacağım. Dört kişilik bir aile geliyor tamam ben para kazanıyorum ama vallahi acıyorum abi. Bir aile oturduğu zaman 200 TL para ödüyor” 

“SANA KIZIYORDUM ÇOK BAĞIRIYORSUN DİYE AMA ÇOK İYİ YAPIYORMUŞSUN. KATMERLİ BAĞIR.”

Hırdavatçı Ramazan Kural, Büyükşehir zabıta ekiplerinin kaldırım işgaline izin vermediğinden şikayetle esnafları dolaşan Milletvekili Özgür Özel’i işyerinin kapısında karşılayarak; 
“Sana kızıyordum çok bağırıyorsun diye ama Çok iyi yapıyormuşsun. Katmerli bağır.” 
Özel “Bağıracağım” 
Esnaf Kural “Fakat encümenlere kızıyorum. Camın üstüne bana askı astırmıyorlar. Ya götürüp HDP’ye vereceğim ya da Kominist Parti’ye vereceğim dedim.” 
Özel, ”Sen bize ver düzeltiriz sen merak etme” 
Esnaf Ramazan Kural, “Vallahi televizyonda sana nasıl gıcık gidiyordum biliyor musun? Doğru söylüyorum gelsin ben de ona bağıracağım dedim. Ama denk getirdi Allah görüyor musun? Vallahi kızıyorum bak.” 
Özel; “Bundan sonra birlikte olacağız inşallah. Bundan önce biz muhalefet yapıyoruz diyordun hak verdim. Peki bu seçimde birlikte miyiz?” 
Kural “Bunlar böyle yaptığı süre birlikteyiz” Özel “Bundan sonra beraberiz. Biz diyoruz zaten Ak Parti’ye oy vermişleri de kucaklayacağız söz verdik.” 
Manisalı esnaf Ramazan Kural’ın Özel’den ayrılışı sırasında “Fazla çık daha fazla çık” sözleriyle karşılıklı sözleri ile son buldu.

“ÖNCE TÜRKİYE’Yİ SONRA MANİSA’YI KURTARACAĞIZ.”

Özgür Özel, yolda bit pazarı esnafının zabıtalar tarafından satışlara izin verilmediğini belirtmesi üzerine Ergün’e yönelik sert söylemlerde bulundu. 
Özgür Özel, “Bit pazarından bir ağabeyimiz, böyle yere naylon serip üzerinde ikinci el saat satıyor. Kimi ikinci el ayakkabı satıyor. Kimi ne varsa ikinci el satıyor. Oradan bir çorba kazanacak. Bugün büyükşehir zabıtaları gelmiş bit pazarında bu tezgahları kaldırmış. Yazıklar olsun yani. Bit pazarına da gelip ikinci el saat satan adamın ekmeyi ile oynayanlara yazıklar olsun. Bunun hesabını bu Cengiz Ergün’den soracağız. Manisa’yı önce Cumhur ittifakından Türkiye’yi kurtaracağız sonra Manisa’yı kurtaracağız.” 
Özgür Özel ve beraberindeki heyetin esnaf ziyaretleri Kırmızı Köprü üzerinde çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile son buldu… 


Editör: TE Bilişim