CHP Ramazan Bayramı coşkusunu arife günü yaşayarak arife günü partide bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramlaşma törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile partililer katıldı. 
“BEREKETLİ VE ADALETLİ GÜNLER GÖRECEĞİZ”
Partililer ile bayramlaşma törenin de konuşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, bu yıl Ramazan Bayramı ile birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 
CHP’li Gürtunca, toplumun bu yıl Ramazan Bayramı’nı buruk bir şekilde yaşadığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bu beceriksiz yönetim mübarek Ramazan ayını anlamını ‘Af’ yerine adaletsizlik ve kine, bereket yerine sefalete bırakmıştır. Ramazan Bayramı denilince ağızlarımızda güzel bir tadın olması gerekirken, ağızlarımıza acı bıraktı. AKP’nin bu mübarek ayda yaptığı haksızlıklar, savurmalar ve adaletsizlikler bir avuç yandaş kalem ile siyasetçi dışında herkesi çileden çıkardı. Tüm halkımıza sesleniyoruz. Çocuklarına, torunlarına, gençlerine mutlu, aydınlık bir Türkiye bırakmayan isteyen herkese sesleniyoruz. Eğer bir avuç mutlu azınlık dışında bizler mutlu olacağımız bir ülke yaratmak istiyorsak. Yapacağımız iki şey var. Birincisi geçmişte ne yaptıysak yaptık, ama bundan sonra bizi mutsuz eden kimse kesinlikle değiştireceğiz. İkincisi, bunu değiştirmek için yapmamız gereken tek şey bizi bölmeye çalışanlara inat birlikte olmaktır. Birbirimizle çalışmak ve birbirimize inanmaktır. Bunun sonucunda adaletli ve  bereketli Türkiye göreceğiz.”
“BAYRAMLARIMIZ MUTSUZ OLSADA, YÜREĞİMİZDE UMUT VAR”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı konuşmada, yaşanan ekonomik kriz sebebiyle Türkiye’de son iki yıldır bayramların mutsuz ve huzursuz yaşandığını ifade etti. 
Özellikle bu yıl halkın Raman Bayramı’na yoksul bir şekilde girdiğini söyleyen CHP’Li Balaban şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl iki bayram coşkusunu yaşıyoruz. 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı kutlu olsun diyorum. 1 Mayıs’ta yaşamanı kaybeden tüm emekçileri saygıyla anıyorum. Ancak Türkiye’de Ramazan Bayramına yoksul, işçi bayramını ise umutsuz bir şekilde yaşıyor. Çünkü halkımız giderek yoksullaşırken, işçilerimiz ise hak ettiklerini alamıyor. Her ne kadar Ramazan Bayramına ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’na mutsuz olarak girsek de, yüreğimizdeki umut ateşini söndürmedik. Çünkü gidiyor gitmekte olan. Ramazan ayında bir dayanışma ağını hep birlikte ördük. Önümüzdeki yılda gerçek anlamda bayramları kutlayacağımıza inanıyorum. Sosyal ekonomik ve adaletin egemen olduğu, gecelerinde aç yatılmayan ve gündüzlerinde işsiz dolaşılmayan bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.”
“1 MAYISLARI ÇOK DAHA İYİ KUTLAYACAĞIZ”
Parti bayramlaşmasında açıklamada bulunan CHP’li Özel ilk olarak bu yıl Türkiye’nin iki bayramı aynı ayna yaşadığını, Ramazan Bayramı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı aynı anda kutladığını ifade etti. 
CHP’li Özel 1 Mayıs işçi bayramı ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi. “Önümüzdeki dönemlerde CHP’nin içinde olduğu sosyal demokrat sosyal demokrat bir partinin yönetiminde olduğu bir dönemde iki bayramda anlamlı kutlanacak. Sendikal örgütlenmenin engellerin kalktığı bir süreçte işçilerin 80’den darbesinde tankların ve paletlerin sendikalıları ezmeden önce her 4 işçiden 3 tanesi grevli toplu sözleşmeli sendikal hakka sahipti. Bu işçinin anlının terinin karşılığını almasını da sağlıyor. Sömürüyü ortadan kaldırıyor. Bilinçli ve örgütlü bir işçi sınıfı da sosyal demokrat partilerin en önemli hinterlantları haline geliyor. Oralardan besleniyorlar ve kazanım kazanım üstüne konulabiliyor. İleride iktidarda olduğumuz bir süreçte başta örgütlenme özgürlüğü olmak üzere 1 Mayısları çok daha iyi kutlayacağız. Emekçi sınıfının çok büyük kazanımları elde edeceği çok büyük bir süreç yaklaşıyor.” 
ÖZEL: TÜRKİYE’DE ZEKAT VERECEK KİMSE KALMAYACAK
Konuşmasında Ramazan ayının öneminden söz eden CHP’li Özel, Ramazan’ın tokun açın halinde anladığı dönemler olduğunu, ancak bu Ramazan’ın hayırseverlerin bile yardım kolisine muhtaç haline geldiğini söyledi. 
Partisinin iktidara geldiğinde uygulamaya koyacağı Aile Destekleri Paketi uygulaması ile Türkiye’de zekat verecek yoksulun kalmayacağının dile getiren CHP’li Özel şöyle konuştu: “Eğer CHP iktidara gelirse ve bir dönem Aile Destekleri Sigortasını uygulama imkanı bulursa. Toplumda hiç kimse bir başkasının eline muhtaç kalmazsa, Türkiye’de herkes bir asgari ücret seviyesine gelirse, iddialı söylüyoruz. Bu topraklar bu gururu yaşadı. Fatih Sultan Mehmet zamanın da İstanbul’da zekat verecek fakir bulunamıyordu. Aile Destek Sigortası uygulandıktan 5 yıl sonra Türkiye’de toplanacak zekatlar Afrika’daki Müslüman ülkelere dağıtılacak duruma gelebilir. Çünkü Türkiye’de zekat verecek fakir evine ekmek götüremeyen kimse kalmayacak. Bu kadar iddialı ve net söylüyoruz.”
“GEZİ VE TEK ADAM REJİMİ İÇİN DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
CHP’li Özel konuşmasının devamında Ramazan ayında gelir adaletsizliğinin yanı sıra hukukta da adaletsizliğin yaşandığını Gezi davası üzerinden dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Bu ramazan sadece gelir adaletsizliklerinin yaşandığı ve su yüzüne çıktığı bir süreç olmadı. Pazar’da sokakta ve mutfaktaki adaletsizlikler adliyelere adı saray olan ama başka bir saraylardan kararları alınıp, oraya dayatılan mahkemelerde de yaşandı. 20 yaşındaki İYİ Partili Alp Emeç’i bir twitte alıntıladı diye hapse koydular. 26 yaşındaki gazeteci Haskaloğlu’nu aldılar içeriye koydular. Şükürler olsun ki ikisine de ziyaret ettik. Toplum sahip çıktı, 2 gencimizde 2 gün önce serbest kaldılar. Ama bu diz çöktürmektir. Gençlere ‘Sen siyasetle ilgilenme. Gazetecilere sen doğruları yazma. Sarayın kılıcı tepende’ demektir. 2 kere daha önce beraat etmiş geziyi sarayın talimatı ile aynı delillerle haksız biçimde bu kez mahkum ettiler. O sadece 8 kişi değil, 8 milyon kişi birlikteydik. Gezi ve tek adam rejimi için direnmeye devam ediyoruz.”
CUMHUR İTTİFAKI’NA ÇAĞRI
CHP’li Özel konuşmasında ayrıca, Cumhur İttifakı’na ve ittifakta yer alan Büyük Birlik Partisi’ne seslendi.
Güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatı açıklayan 6 siyasi partiyi eleştiren iktidara seslenen CHP’li Özel çağrıda bulunarak sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreçte iktidar partisi, küçük ortağı ve üçüncü tek kişilik minik ortağı birlikte Cumhur İttifakı’nı oluşturuyorlar. Sonra bize saldırıyorlar. ‘Altılı masamısınız? Dağıldınız mı? Başkası mı var?’ diye. Önce siz şu üçlü ittifak AKP, MHP ve Büyük Birlik Partisi Bir fotoğraf çektirinde görelim. Bir üçlü fotoğraf görmedik. Destici konuşur MHP alkışlamaz. 6 masanın fotoğrafı ile ilgilenenler önce üçlü fotoğraf versinler de görelim. Fotoğrafa giremeyen ama Cumhur İttifakı’nın içindeyiz diyenler sadece algı yaratıyorlar. Karşımızda tükenmekte olan esasen beyin ile vicdan ölümü gerçekleşmiş, gelecek seçime kadar sık sık nefes alarak, sık sık haksızlık yaparak mevcudiyetini korumaya çalışan bir iktidar var. Ayrıca onun anketlerde tükenmiş, sahada sıfırlanmış, milletin gönlünden kopmuş küçük ortağından başka bir şey yok ortada.”
“ERDOĞAN’DAN DAHA ‘ADAYIM’ DEDİĞİNİ DUYMADIK”
CHP’li Özel konuşmasının son kısmında, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı konusundaki partisine yönelik eleştirilere de cevap vererek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “CHP’ye Millet İttifakı’na aday tartışması yaratanlara şunu söylüyorum. Biz adayımızı önümüzdeki süreçte uzlaşıyla ve Türkiye’yi bu cendereden kurtaracak, her türlü mutabakattı sağlayarak belirleyeceğiz, ilan edeceğiz. Bizim ilan ettiğimiz aday Türkiye’nin 13.’ncü Cumhurbaşkanı olacak.  Sizin içinde kaldığınız durum ortada. ‘Erdoğan adayımızdır’ diyor Bahçeli, daha Erdoğan’dan ‘Adayım’ dediğini, AKP’nin kurumsal kimliğinden ‘Recep Tayyip Erdoğan adaydır’ açıklamasını duymadık. Size aday soranlara soruyoruz. Anketler böyleyse de seçim gidiyorsa da siz artık bu seçimi kaybettinizse de Recep Tayyip Erdoğan aday mı? Yoksa başka bir niyet başka bir plan içinde misiniz? Daha mevcut Cumhurbaşkanlarını aday gösterememiş olanların CHP’ye aday tartışmalarına sokmaya çalışmaları kendi çaresizliklerindendir. Bizim gönlümüzden geçen aday genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu süreçte eğer sayın genel başkanımız arzu ederse, anketler ve anket sonuçları bu seçimi kazandığımızı gösterirse, kendisini hassasiyet duyduğu 6’lı mutabakat masası ortak adaylık da genel başkanımız üzerinde mutabakata varırsa bundan en çok CHP’liler memnun olur ve Türkiye’de fayda görür. AKP’ye ve sürekli televizyonlardan trollerle saldırarak sürekli CHP’nin üzerine gelerek algı yaratmaya çalışanlara şunu söyleyelim. Siz her gece saat üçte genel başkanınız kulaklarında çınlayan kendi sesini duyunuz. Tayyip Erdoğan’ın saldırganlığı, hırçınlığı bizden değil kendi sesindendir. O sesi AKP’nin bütün yöneticileri duysun. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder. İstanbul’u kaybettiniz Türkiye’yi de kaybedeceksiniz.”
Konuşmaların ardından CHP’li Özel, CHP’li Balaban, ilçe başkanları ve partililer ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

Editör: TE Bilişim