Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli bireylerin topluma entegre olmasını kolaylaştırmak ve spor sayesinde sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için çalışmalar yürüten Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Saran Group ve ZİÇEV’in destekleriyle düzenlenen Özel Sporcular Yüzme Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.
“HAYATIM BOYUNCA ÖZEL SPORCULARIN YANINDA OLACAĞIM”
Özel sporcuların ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun en büyük destekçisi Sadettin Saran, sporcularla birlikte Ölüdeniz’deki parkurda yüzdü. Saran, organizasyonla ilgili görüşlerini ise şu şekilde dile getirdi: “Özel sporcuları teşvik eden, onların spor yaparak sosyalleşebileceklerini ve topluma kazandırılabileceğini vurgulayan böyle bir organizasyonun destekçisi olmaktan çok mutluyum. Bu tip organizasyonlar, toplumsal farkındalık yaratmak için büyük önem taşıyor. Biz de Saran Group olarak özel sporculara yönelik etkinliklerin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Özel sporcularla birlikte sohbet ederken kendilerine de ifade ettim. Hayatım boyunca bir ağabeyleri olarak onların yanında olmaya devam edeceğim.”
“FENERBAHÇE’DE İÇ BARIŞ VE DIŞ BARIŞ SAĞLANMALI”
Saran, Fenerbahçe ile ilgili sorular üzerine de “Bugün çocuklar için buradayız. Ali Koç aday olacağını açıkladı. Biz destekleyeceğimizi söylemiştik. Hayırlı olsun. Fenerbahçe’ye yeni bir nefes lazım. Her şeyden önce Fenerbahçe’de iç barışın ve dış barışın yeniden sağlanması lazım. Tribünlerin bu boş hali bizleri üzüyor, çok can sıkıcı.” diye konuştu.
ÖZEL SPORCULAR HANDE YENER’LE COŞTU
Özel Sporcular Yüzme Şenliği’ne katılan Hande Yener de en beğenilen şarkılarını özel sporcular ve aileleri için seslendirdi, onlarla birlikte dans etti, bol bol fotoğraf çektirdi.
Kamuoyunda farkındalık yaratmak için son derece önem taşıyan bu organizasyonun parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Hande Yener, özel bireylerin toplumsal entegrasyonuyla ilgili tüm çalışmalara gönülden destek verdiğini belirtirken kendisini davet eden Sadettin Saran’a da teşekkür etti.
Oyuncu ve sanatçı Tuğba Özay da şenlik boyunca çocuklarla birlikte oldu, şarkıları ve danslarıyla onlara özel anlar yaşattı.
Ayrıca Saran Group radyolarından Radyo Müzik, şenlik alanından yaptığı yayınlarla etkinliğe renk kattı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise katkıları dolayısıyla Saran Group’a, Sadetttin Saran’a ve sanatçılara teşekkür etti.
MİLLİ SPORCULAR DA YARIŞTI
Paralimpik milli sporcu Doruk Davran, Türkiye şampiyonu Şevval Tekin, yüzerek İstanbul Boğazı’nı geçen Caner Ekin ve milli sporcu Fatih Karahan da Yüzme Şenliği’nde yarışmalara katıldılar. Ayrıca Kamil Resa Alsaran da çocuklarla birlikte yüzdü.
Organizasyonun sponsorları arasında yer alan Hotel Meri Ölüdeniz, Metro Turizm, Orka Group ve Edupark Medya da Özel Sporcular Yüzme Şenliği’ne katkıda bulundular.
MANİSA BAŞSAVCISI AKİF CELALETTİN ŞİMŞEK DE DESTEK VERDİ
Manisa Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise şunları söyledi: “Bu sadece Türk toplumunun değil, dünya toplumunun sorunu olan bir husus. Hepimizin otizmli ya da down sendromlu birer çocuğu olabilirdi. Bu tür etkinliklerin tabi yapılması bu alana karşı gösterilmesi gereken duyarlılığı da ön plana çıkardı. Biz hafta sonu münasebeti ile eski görev yerimiz olan Fethiye’ye geldik. Böyle bir etkinliğin içerisinde bulunmaktan da son derece mutluyuz. Umarım bu sadece Fethiye ve Sadettin Bey ile sınırlı kalmaz aynı duyarlılığı göstermesi gereken diğer kuruluş ve Türkiye’de söz sahibi kişiler de gösterebilir.”
ORKA’DAN DOWN SENDROMLULARA DESTEK
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı ORKA Group Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları da, “Ben de başsavcının dileklerine katılıyorum. Biraz daha yaygınlaşması toplum içinde son derece önemli. Sadettin Saran’ı bu özel davranıştan dolayı açıkçası biz de Orka ailesi olarak destekliyor ve kutluyoruz. Benim de ikinci katıldığım organizasyon oldu. Bu organizasyonun bu iklimde bu havada olması organizasyon için harika bir şans oldu. Bu heyecanı biz de çocuklarla birlikte yaşayacağız” diye konuştu.
ORKA Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Torunoğulları ise, “ORKA Group olarak bu tip organizasyonlar ev sahipliği yapmak mutluluk verici. Özellikle
çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek bizi daha da mutlu ediyor. inşallah ilerideki dönemlerde bu güzel sponsorluklarda yer alırız tekrar inşallah” ifadelerini kullandı.
Saran Group, sosyal sorumluluk projeleriyle bu alanda toplumsal farkındalık yaratmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.
Editör: TE Bilişim