Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

2023 seçimlerine yaklaşık 9 aylık bir süre kala Manisa’daki sandık güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak, Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek ve Saadet Partisi İl Başkanı Zekayi Yılmaz katıldı. Rahatsızlığı sebebiyle toplantıda yer alamayan Deva Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek ise toplantıya telefon bağlantısı ile dahil oldu. 
Toplantıda seçim güvenliğinin yanı sıra, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının altı masanın belirleyeceği vurgusu yapıldı. 
Toplantının ardından altılı masanın il başkanları ortak bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. 
“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”
Toplantının ardından yapılan ortak basın açıklamasında ilk olarak altılı masanın genelde olduğu gibi yerelde de işbirliği içerisinde olduğu vurgusu yapıldığı.
Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seçime doğru giden bir yolda 6 masanın bileşenleri olarak emin adımlarla ilerliyoruz. Millet İttifakı’nın bileşenleri olan altılı masadaki siyasi partilerin il başkanları olarak Manisa’daki istişarelerimiz seçim zamanına kadar devam edecek. Olası bir baskın erken seçime altılı masa olarak hazırız. Türkiye’yi 20 yıllık karanlık bir dönemden birlikte kurtaracağız. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda seçim ve sandık güvenliği konusunda il başkanlarımızla birlikte istişarelerde bulunduk. Bu anlamda ekiplerimiz hazır. Eksik olduğumuz yerlerde ise işbirliği içerisinde bu eksiklerimizi hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Şu bir gerçektir ki altılı masanın güzel bir Türkiye hayali var. Altılı masa sadece memleketin ve halkının refahı, güzel günleri ve çocuklarımızın geleceğini görmek için kurulmuş birlikteliktir. Bu masada ortak akıl ve ortak hedefler vardır. Nasıl genel merkezde sayın genel başkanlarımız arasında güzel bir uyum varsa Manisa’da il başkanlarımız arasında güzel bir uyum var. Hiçbir sorunumuz yok. Bazen ortak akılla, bazen farklı düşünceleri ortak bir sentez yaparak Manisa’da güzel kararlar alıyoruz. En önemli kararımız seçim güvenliğini de ve hukuk işlerinde işbirliği yapmak oldu.”
“ALTILI MASANIN TEMELİ İYİ OLUŞTURULDU”
Yapılan ortak açıklamada, altılı masayı bozmak için Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olan AK Parti ve MHP tarafından bir takım suni gündemler yaratılmak istendiğine dikkat çekilerek: “Son günlerde suni gündemlerle altılı masayı eleştirmeye çalışıyorlar. Bir takım suni gündemler yaratılarak altılı masayı dağıtma çabası içerisindeler. Ancak ne yaparlarsa yapsın o suni gündemler ile altılı masayı yıpratamayacaklar. Altılı masanın temeli çok iyi oluşturuldu ve bu temeli kimse bozmayı başaramayacak. Altılı masa ufak söylemlerle veya çeşitli dedikodularla bozulacak ufak bir birliktelik değildir. Bu birlikteliği ülkenin daha iyi yerlere gelmesini sağlancıya kadar devam edecektir. Türkiye’nin öncelikli gündemi hayat pahalılığı ve vatandaşlarımızın her geçen gün düşen alım gücü. İkinci gündemimiz ise siyasette yaşanan kirliliktir. Siyasette yaşanan bu kirliliğe altı masa son verecektir. Altılı masa dimdik ayaktadır ve hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Türkiye’de gündemi artık altılı masa belirlemeye başladı. Altılı masa sayesinde AKP iktidarında yaşanan yolsuzluklar, talan, yandaş kayırmacılığı, beşli çeteye sağlanan olanaklar tek tek gün yüzüne çıkartılıyor ve çıkartılmaya devam edecektir.” denildi. 
“SEÇİM SANDIĞININ BULUNDUĞU HER BİNAYI AVUKAT GÖREVLENDİRİLECEK”
Ortak basın açıklamasında önümüzdeki seçimler için sandık güvenliği konusunda alınan önemli bir karar dikkati çekti. 
Yapılan açıklamada, önümüzdeki seçimlerde sandık güvenliği konusunda sandığın bulunduğu her binaya birer avukat görevlendirileceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Seçim güvenliği konusunda il başkanları olarak birbirimizle istişarelerde bulunduk. Seçim günü sandık güvenliğini belirlerken okullarımızda ve sandığın olduğu her yerde ortak avukat ordumuzda hazır edeceğiz. Hedefimiz her seçim sandığının bulunduğu binada hep birlikte birer avukat görevlendirmek. Bizim hedeflerimizde iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken, adaleti, liyakati, kalkınmayı, huzuru ve bereketi hep birlikte inşa etmek. Yeni bir kardeşliği ve kucaklaşmayı Türkiye’de hep birlikte göreceğiz. Altı masanın oluşturduğu siyasi partilerin il başkanları olarak Manisa’da ne gerekiyorsa yapacağız. Kimse merak etmesin bu altılı masadan ortak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkacaktır. Altı masanın Cumhurbaşkanı adayı da Türkiye Cumhuriyeti’nin 13.’ncü cumhurbaşkanı olacaktır.”

Editör: TE Bilişim