AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan’ın açıklaması şöyle: İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ı şehit yakınıyla yaşadığı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında kendisine tepki gösteren şehit yakınına İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Lütfü Türkkan'ın ahlâk ve edepten yoksun bu hareketinin cesaret kaynağının daha önce gerçekleştirdiği skandal olaylara herhangi bir yaptırım uygulamayan İYİ Parti yönetimi olduğu ise açıkça ortadadır. 

“Demirtaş ile kahvaltı” özlemi içerisinde olan, “Oturduğunuz koltukları HDP ye borçlusunuz” sözlerine ses çıkaramayan, "burası kürdistan" diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütünlüğünü hedef alan kişilere karşı hiçbir tepki ortaya koyamayan İYİ Partili yöneticilerin, söz konusu kendilerine tepki gösteren kişi şehit yakını bir vatandaşımız olduğunda nasıl edep dışı bir tavır takındıkları milletimize aşikârdır.

Milliyetçilik, ahlâk, edep kavramlarını dilinden düşürmeyen, özgürlüklerden ve bütünleştirmekten yana mangalda kül bırakmayan İYİ Partili isimlerin, en ufak eleştiriye dahi tahammül edemeyip küfür ve hakaretle karşılık vermesi, içi boş bir siyasi duruşun göstergesidir. Yaşanan bu hadise, hem aziz şehidimizin hatırasına hem de aziz milletimize saygısızlıktır.
Bugüne kadar savunduklarını, iddia ettikleri değerler hakkında söylemden öteye geçemeyen İYİ Parti yönetimi tarafından toplumsal değerlere, edep ve ahlâka asla sığmayan bu çirkin hadiseye karşı gereken işlemlerin yapılacağı ise şüphelidir.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından şehit yakını vatandaşımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor,
Lütfü Türkkan ve zihniyetini aziz milletimizin engin ferasetine havale ediyorum. 
 

Editör: TE Bilişim