Nihal Candan tahliye edildi Nihal Candan tahliye edildi

HABER VE FOTO: AHMET ÜNSAL

Manisa Valiliği ve AFAD’ın yağmur uyarılarına rağmen Manisalılar yağmura hazırlıksız yakalandı.  Güneşli hava yerini öğleden sonra yağmur ve dolu yağışına bıraktı. Manisa merkezde oldukça etkili olan yağmur Muradiye bölgesindeki sergide bulunan tonlarca üzümü sel sularıyla birlikte alıp götürdü. Yağmurdan etkilenen üzüm üreticisi mağdur oldu. 
Öğleden sonra Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde etkisini hissettiren yağmura hazırlıksız yakalanan Manisalılar zor anlar yaşadı. Bir genç ise yağmur sularından geçemeyen kız arkadaşlarını kucaklayarak sudan geçmesini sağlayarak centilmenlik örneği sergiledi. 
Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları Havuzlu Çarşı çatısı yağmurlar sonrasında akınca esnafın onlarca ürünü sulardan zarar gördü.
Meteoroloji yetkilileri yağmurun devam edeceği üzümlerini kesmeyen üzüm üreticilerin birkaç günlüğüne kesim işlemlerini ertelemeleri uyarısında bulundu.
Üzüm üreticilerin yoğunlukta olduğu Saruhanlı ilçesine bir gram yağmur düşmemesi özelikle üzüm üreticileri tarafından sevindirici bulundu.
Manisa Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ise “Son yağan yağmur merkeze bağlı Muradiye, Gediz ovasının bazı bölgelerindeki üzüm üreticisini sıkıntıya soktu. Üzümlerinin üzerini kapatmayı başaranlar ürünlerini kurtardı. Yetişemeyen üreticilerin üzümleri ise sel sularıyla birlikte gitti. Zarar tespit çalışmalarına başladık” dedi. 


 

Editör: TE Bilişim