HABER: MURAT YALÇIN 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roman vatandaşların bulunduğu bölgelerde yapılacak özel sosyal konut projesine ilişkin resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Kurum açıklamasında "İlle de roman olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Roman vatandaşlarımıza yönelik özel sosyal konut projemiz için hızla çalışıyoruz. ‘Her Roman’a Bir Yuva’ hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız. Modern, ferah, güvenli evler." ifadelerini kullanarak örnek ev tasarımlarını paylaştı.

Ayrıca İzmir’in Selçuk ilçesi Zafer Mahallesi’nde 98 konutun yapımına ilişkin projelerin bitirilerek ihale sürecine başlandığı, Kocaeli’de yapılması düşünülen 300 konutun proje tasarımlarının tamamlandığı aktarıldı.
Bununla birlikte Bakanlığın Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Konak İkiçeşmelik mevkiinde iki sokakta toplam 36 konutta cephe iyileştirme yapım sürecinin devam ettiği hatırlatılarak; proje çerçevesinde mahallenin yaşayan dokusunun estetik, canlı ve konforlu hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Açıklamada, Çanakkale Arslanca’da 60 konutun proje süreci tamamlanarak yapım ihalesinin gerçekleştirildiği, Edirne Keşan’da ise 120 adet konut ve 11 adet ticari birim proje çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

ROMAN VATANDAŞLAR MANİSA’DA İMZA TOPLADI  
Konut haberi Manisa’da da heyecan uyandırdı. Ancak açıklanan iller arasında Manisa yok. Manisa Romanlar Kalkınma Derneği Başkanı Serdar Kavdağ, Manisa’da Roman vatandaşların acilen konut ihtiyacı olduğunu söyledi. Devam eden kentsel dönüşüm nedeniyle çok sayıda Roman vatandaşın konut arayışına gireceğini hatırlatan Başkan Kavdağ, “Manisa’da Yunusemre’de 300 imza topladık. Konut istiyoruz. 2019 yılında da Ankara’da milletvekillerine taleplerimizi sunmuştuk. Bu proje kapsamında gözardı edilmemeliyiz. Çünkü Manisa’da Roman vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu iki üç mahalle kentsel dönüşüme giriyor. Şuan bile kiraları ödeyemiyoruz.” dedi.

MANİSA’DA KAÇ BİN ROMAN VATANDAŞI VAR 
Manisa’da Akgün, Barbaros, Fatih, Hafsasultan, Muradiye ve Üçpınar’da Roman vatandaşların yoğunlukta olduğunu belirten Başkan Kavlak, “Manisa dikkate alınması gereken bir şehir. 100 bine yakın Roman vatandaş bu şehirde yaşıyor. Üstelik kentsel dönüşüm nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşayabiliriz. Acilen 300’ü aşkın konut talebimiz var.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim