HABER VE FOTO: AHMET ÜNSAL

Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde Belediyelerin gösterdiği kurban kesim yerleri ise geçen yıla oranla bomboş idi. Kurbanlıkların satıldığı Hayvan Pazarında ise kurbanlıklar satıcıların ellerinde kaldı.

Kesim yerlerinde kesim yoğunluğu ortadan kalkarken birçok vakıflara ait kesim yerleri de geçen yıla oranla büyük ölçüde bomboştu. Kasaplar işsiz kalınca bir kurbanlığı 7 kasap kesti. Hastanelere gelen sakar kasaplar sayısında büyük düşüş yaşanmasına neden oldu.

ATEŞ ÖLÇÜMÜ SADECE İTFAİYEDE YAPILDI

Kurban kesimlerin yapıldığı yerlerde ateş ölçümleri yapılmazken öte yanda vatandaşların maske takmadıkları sosyal mesafeyi korumadıkları gözlemlendi. Her yıl olduğu gibi İtfaiye Daire Başkanlığında gerçekleştirilen kurban kesimi öncesinde ateş ölçümü yapılmadan vatandaşlar kesim alanına alınmadı.

Her zaman olduğu gibi kurban kesimlerini çocuklar korkulu gözlerle kesimleri izledi. Kurban kesim yerlerinde veteriner ve kollu kuvvetler yönünde sosyal mesafeye uyulması, maske takılması yönünde uyarıların yapılmadığı dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca şehrin sokak aralarında kesim yapanlarla ilgili Zabıta birimlerin denetimleri göz ardı edildi.

VALİ KARADENİZ SEVGİ EVLERİNDEKİ

ÇOCUKLARI HARÇLIKLAR SEVİNDİRDİ

Vali Yaşar Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz, Kurban Bayramının ilk günü Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızla kahvaltıda bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden Vali Karadeniz ve Eşi çocuklara bayram harçlığı da dağıttı.

ŞEHİT AİLESİNE BAYRAM ZİYARETİ

Vali Yaşar Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz, 25 Kasım 2012 tarihinde Hakkari’ nin Çukurca İlçesinde teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tedavi altına alınan ancak verdiği yaşam mücadelesini kaybederek 03 Aralık 2012 günü şehit olan Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek'in ailesini ziyaret etti. Vali Karadeniz ve eşi , şehit eşi Mediha Tunçbilek ve 10 yaşındaki kızı İclal Tunçbilek ile sohbet ederek, Kurban Bayramlarını kutladı.

Editör: TE Bilişim