Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İlk Evim, İlk İş Yerim” ismiyle duyurduğu ucuz konut ve iş yeri projesi kapsamında 81 il ve tüm ilçelerde 2028'e kadar 500 bin sosyal konut, 50 bin iş yeri yapılacak. Başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayan asrın konut projesinde rakmlar da art arda gelmeye başladı. İlk gün 865 bin başvuru gelen ucuz konut projesinde ilgi ikinci gönde kendini gösterdi. Sabah saatlerinde 1 milyon müracaatı aşan örnek projeye Manisa’dan da büyük ilgi var. 
12 ilçede 4 bin 100 konut yapılmasının planlandığı Manisa'da e-Devlet üzerinden başvuru imkânı olmayanlar, evraklarını teslim etmek için erken saatlerde Halk ve Ziraat bankaları şubelerinin önünde yoğunluk oluşturdu. Manisahaberleri.com'un edindiği bilgiye göre kira öder gibi ev sahibi olabilmek için bankalara koşan Manisalıların müracaat sayısı 2. Gün sabah saatlerinde 1.569’u buldu. Gençlerin ve emeklilerin çoğunlukta olduğu başvuruların ülke genelinde olduğu gibi rekorlar tazeleyerek son başvuru tarihi olan 31 Ekim 2022 Pazartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor.
Manisa’da başvuru sayısının bugün mesai bitimiyle birlikte 2500 yaklaştığı öğrenildi.  
BAYBATUR: “CUMHURBAŞKANIMIZ VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER”  
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde hükümetin sosyal devlet anlayışıyla asrın projesine imza attığını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Tüm dünyaya örnek olacak projeyle hükümetimiz milletinin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimizin gönlüne dokunan, mutluluk yaşatan projeyle vatandaşımız, gelir dengesini bozmayacak cüzi miktardaki taksitlerle ucuza ev ve iş yeri sahibi olacak. Ayrıca 422 milyar liralık bu dev yatırımla 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketlilik yaşanacak. En az 100 bin yeni istihdam ortaya çıkacak. Bu güzel projeyi ülkemize kazandıran, vatandaşımıza ev ve işyeri sahibi olma imkânı sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim