İstanbul’da yoğun kar yağışı sonrası yaşananlar Türkiye’nin gündeminde. Manisalı milletvekilleri de karşılıklı açıklamalarla tartışmaya katıldı. 
MHP'li Akçay, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kenti kar esir aldığı sırada İngiltere Büyükelçisi ile lokantada bir araya geldiğini belirtti. 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile belediye başkanlarının görevlerinin açıkça belirlendiğini kaydeden Akçay, "Bu görevler arasında yabancı ülkelerin büyükelçileri veya başkonsoloslarıyla ilişki kurmak yer almamaktadır. Belediye başkanının görevleri arasında yol yapmak, yolları açık tutmak, metro yapmak, işletmek, karla, selle, depremle mücadele etmek gibi görevleri vardır. Ancak İBB Başkanı kanundaki bu görevlerini yapmak yerine başka her şeyle meşgul oluyor. Başta İBB Başkanı olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluğunu yerine getirememiştir. İmamoğlu'nun meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak daha kar yağmaya başlamadan evvel hazırlıkları yapıp duruma vaziyet etmesi, organizasyon yapması gerekirdi" dedi.

'HANGİ KONULARI KONUŞMUŞTUR'

Akçay, İmamoğlu'nun İngiltere Büyükelçisi ile bir araya gelmesine tepki göstererek, "İyi bilinsin ki bunlarla görüşen bütün büyükelçiler görüşmeleriyle ilgili kendi devletlerine rapor vermektedir. Peki, İBB başkanı İmamoğlu, İngiltere Büyükelçisiyle yaptığı görüşme hakkında Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirmiş midir? İBB gerekli önlemleri almadığı için trafik kilitlenmişken, yüz binlerce vatandaşımız yollarda mahsur kalıp arabalarında sabahlarken, İstanbul halkı karla boğuşurken bir belediye başkanının bir büyükelçiyle bir araya gelmesine sebep olan konunun aciliyeti nedir? İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ile İngiltere Büyükelçisi bu buluşmada hangi konuları konuşmuştur?" ifadesini kullandı.

CHP’Lİ BAKIRLIOĞLU’NDAN MHP’Lİ AKÇAY’IN CEVAP 
Erkan Akçay’a CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’ndan tepki geldi. CHP’li Bakırlıoğlu, Erkan Akçay’ı MHP’nin siyasi tutumu ve daha önceki söylemleri üzerinden eleştirdi. Bakırlıoğlu açıklamasına şöyle devam ederek; “MHP’nin koşulsuz destekleri yüzünden tek adam rejimi ülkeyi bataklığa sürüklüyor.
Erkan Akçay 3,5 yıllık tek adam rejiminde meydana gelen orman yangınlarına, sel felaketlerine, madenlerde, fabrikalarda iş cinayetlerine bir kez bile ses çıkardıklarını duymadık. Soma’lı madenciyi alçakça tekmeleyen Yusuf Yerkel’in Almanya’ya ataşe olarak atayan AKP’lilerle beraber sırtını sıvazlayıp, alkışlıyordu.
Ülke büyük bir ekonomik kriz altındayken, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ayyuka çıkmışken Sayın Akçay İstanbul’u gözlüyor ama gözleri kapalı.
Erkan Akçay, iki defa seçim kazanmış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 10 soru sormuş.”
"KUZEY ANADOLU OTOYOLUNDA YAŞANANLARI AKP’LİLERE SORSUN.”
Bakırlıoğlu, Erkan Akçay’ın iyi bir maliyeci olduğunu hesap kitabı çok iyi de bildiğine işaret ederek; “Sayın İmamoğlu’na soracağına, yaşanan doğalgaz krizi yüzünden elektrik verilmediği için şalteri indirilen, üretimi durdurulan, fabrikaları sorsun. Sayın İmamoğlu’na soru soracağına, işçi, memur, emekli, çiftçi, üretici, esnaf neden zor durumda onu sorsun. Sayın İmamoğlu’na soru soracağına, Karayollarının sorumluluğunda olan kuzey Anadolu otoyolunda yaşananları AKP’lilere sorsun.” dedi. 
Bakırlıoğlu; “Ülkede, Manisa’da bu kadar olumsuzluk varken şahsım hükümetinin 15 bakanına tek bir soru önergesi vermeyen, tek bir soru soramayan Erkan Akçay Sayın İmamoğlu’na on soru sorması oldukça düşündürücü. Türkiye Büyük Millet Meclisinde, bu milletin çıkarları için, Manisa’nın sorunları için, halkın beklentileri için bir tek soru önergesi vermeyen birisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına on soru sorması kadar trajikomik bir durum yoktur.
Bu durum bile seçmenin yüzüne bakamayacak durumda olan birisinin içinde bulunduğu acziyeti ifade etmek için yeterlidir.” dedi.
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ile olan sert sözlerini sürdürerek;
"Bu Erkan Akçay; İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi iptal edildikten olduktan sonra güya bizlere Osmanlı tokat atmaya gelmiş ve genel başkanı ile birlikte sözde mitili sermeye gelmiş ama İstanbul halkı farkı 800 bine çıkarınca ertesi gün arkasına bile bakmadan Ankara’ya dönmüş kişidir.
Osmanlı tokat atmaya geldikleri İstanbul’da seçmen yüzlerine bile bakmamış kendilerine “demokrasi tokadını” vurmuş ve Ankara’ya geri yollamıştır.Her geçen gün saraya ve avanesine benzeyen,  ak partiden hiçbir farkı kalmayan ahlâken ve duruş olarak ak partinin kötü bir kopyasına dönen Milliyetçi Hareket Partisi ve Erkan Akçay hazımsızlıkta da ak partiye ve saraya ve gün geçtikçe daha çok benzemektedir.
İstanbul’u Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasını hazmedemeyenler son 70 yılın en yoğun kar yağışından kendilerini siyasi rant aramaktadırlar. İttifak ortaklarının yönettikleri büyükşehirlerde yağan kar yağışı sırasında yaşananlar ortadayken, yazın selden ve orman yangınlarından vatandaşın canı yanarken tepkilere kendi genel başkanları doğal afet sırasında siyaset yapmak ahlaksızlıktır, alçaklıktır, mendeburluktur derken herhalde bu sözleri bugünkü Erkan Akçay için söylüyordu. Unutmayalım ki siyaset bir duruştur. 
Onurlu ve dik durmak gerekir. Dün söylediklerinizi inkar ederek, sürekli taraf değiştirerek siyaset yaparsanız gün gelir bu yüzünüze vurulur. 
Sayın Akçay merak etmesin. İstanbul’u, Ankara’yı, Antalya’yı, Mersin’i aldık. Türkiye’yi de alacağız. Ülkeyi bu cendereden kurtaracağız. Adaleti, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, barışı ve huzuru yeniden getireceğiz.” İfadeleriyle sonlandırdı…

Editör: TE Bilişim