Doç. Dr. Bora Canbula’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Hakkımda çıkan haberlerden dolayı ismimi aratıp profilime ulaşan sevgili arkadaşlar. Sizi aydınlatmak isterim. Haberi yapan arkadaşımız da dahil isteyen herkes benim hakkımdaki bu bilgilere kolayca ulaşabilir zaten.

1985 doğumluyum, 28 Şubat sürecinde meslek lisesi öğrencisiydim. 2002'de tersane işçiliği ile çalışmaya başladım. 2003-2004 arasında 13500 tonluk bir yük gemisinde makinist olarak çalıştım. 2004 Mart'ında gemiden indim, 3 ay üniversite sınavına hazırlandım.

Hiçbir çalışanıma talimat vermem, oturup onlarla beraber çalışırım. Herkeste cep telefonum vardır, arayan benim açacağımı, kimseyi yarı yolda bırakmayacağımı bilir. Üniversitemizden herhangi birinden benim hakkımda görüş/bilgi alınabilir.

Hayatımın hiçbir döneminde tek iş yapmak kısmet olmadı. Nasıl olduğu noktasında da yol göstereyim. Bu görevlere başladığımdan beri akşamları herkes çıkar ben kalırım. Herkes yıllık izine çıkar ben çıkmam. Henüz kimseye yarım gün bile vekalet bırakmadım.

Bu görevlerden rektör danışmanlığı (bilişim alanında), bilgi işlem daire başkanlığı, bilgisayar araş. uyg. merkezi müdürlüğü pratikte üst yönetimde bilişimden sorumlu kişinin birlikte yürütebileceği görevler. Ayrıca hiçbirinin maddi bir karşılığı yoktur.

Katsayı zulmüne rağmen kazandığım üniversiteyi gece okudum, gündüzleri İzmir'deki çeşitli bilişim firmalarında çalıştım. Okul biter bitmez evlendim. Bugüne kadar bir Allah'ın kulundan yardım istemedim. Evimde kendi babam dahil bir kişinin toplu iğne kadar katkısı yoktur.

Hiçbir grup veya topluluk adına ne derseniz deyin bağlantım yok. Rektör hocanın doktora öğrencisi de değilim, hatta aynı alanda çalışmıyoruz. Kendisi rektör atanınca beni çağırdı, yönetim ekibinde görev verdi. O günden beri yöneticilik yapıyorum.

Sonuç olarak çamur at izi kalsın başkalarında sonuç veriyor olabilir ama bende olmaz. Gerekirse tekrar sıfırdan başlarım, hiç yorulmam. Amaç vakit ve enerji harcatmak ise bu yazı bana 17 dakikaya patladı. Onu da ailemden ve öğrencilerimden çalmış oldunuz. Teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim