Manisa Barosu yeni hizmet binasında yapılan genel kurulda mevcut Başkan Ümit Rona ile Okan Borenday yarıştı.  
Yapılan seçimlerde Ümit Rona 666 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Okan Borenday ise 554 oyda kaldı. Bu sonuçla Ümit Rona koltuğu vermeyerek hem yeniden başkanlığı kazanmış oldu hem de güven tazeledi. 

2 GÜN SÜREN SEÇİM HEYECANI

Manisa Barosu 2022-2024 Olağan Genel Kurulu cumartesi günü başladı, bugün seçimlerle devam etti. Manisa Barosu yeni hizmet binasında yapılan genel kurulda mevcut Başkan Ümit Rona ile Okan Borenday yarıştı. Genel kurula CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İyi Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Deva Partisi Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, İyi Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve avukatlar katıldı. Genel kurulda divan başkanlığına Osman Oktay seçildi.

Cumartesi günü genel kurulun açılış konuşmasını yapan Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, 16 aylık başkanlık sürecinde yapılan çalışmaları anlattı. Rona, bu süreç içerisinde baro olarak önemli adımlar attıklarını söyledi. Rona, “Avukatlar kimseden korkmaz, kimseye boyun eğmez. Manisa Barosu Başkanlığı olarak 16 aylık süreç içerisinde Manisa’da baronun varlığını hissettirmekle kalmayıp ülkede Manisa Barosunun ağırlığını, varlığını hissettirmeye gayret ettik. Bu süreç bizim için zorlu bir süreçti. Ülkemizde huzurun, barışın sağlanmasında en önemli nokta adaletin sağlanmasıdır. Adaletin sağlanması için çalıştık. Üzerimizdeki cübbenin düğmesi yoktur. Avukatlar ve avukatlık umudun mesleğidir. Biz üstatlarımızdan öğrendik dik durmayı. Avukatlığın gereğini yerine getirmeye çalıştık. Manisa Barosu Mustafa Kemal olmazsa olmaz diyendir. Cumhuriyet olmazsa olmaz diyendir.  Manisa Barosu yaptığı çıkışla Türkiye’de herkesin umudu olmuştur. Adaletin umudu olmuştur. Yerimizde durmamız gerekiyordu. Adalete yapılan saldırılar karşısında dik durmamız gerekiyordu. Bunları yaptık.” dedi. 

Başkan Rona, yeni hizmet bulunan konferans salonun ismini Atatürk konferans salonu olarak değiştirdiklerini belirtti. Rona, Alaşehir’de yeni adliye binasına ihtiyaç olduğunu bu konuda Adalet Bakanı ile görüştüklerini yer konusunu çözdüklerini ifade etti, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili tekrar Ankara’ya gideceklerini kaydetti.  Başkan Rona meslekte 60, 50,40 ve 25. Yılı geride bırakan meslektaşlara plaket takdim etti.

Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!

İki gün süren seçimlerin ilk gününde Yönetim Kurulu çalışma raporu ile 2021-2022 gelir gider raporları oylandı.

Bugün ise başkanlık seçimi yapıldı.

RONA FARK ATTI

İki adayın yarıştığı seçimlerde Ümit Rona 666 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Rakibi Okan Borenday ise 554 oyda kaldı. İlk gelen ve henüz resmi olmayan sonuçlara göre Ümit Rona rakibine 112 oy fark attı.

Roba bu sonuçla 2021’de devraldığı koltuğu bu seçimle birlikte iyice sağlamlaştırdı. Bu sonuç Rona’nın 2.dönemi olarak değerlendirildi.   

Editör: TE Bilişim