Kuzey denizi kıyısında balıkçılığı, ticari limanları ve turistik yerleriyle ünlü, Cuxhaven kentinde 5 gün geçiren Hasan Türek Anadolu Lisesi Proje ekibi GOALS adlı Erasmus projesiyle Almaya’da spor ve sağlıklı yaşam adına farkındalık yaratıcı faaliyetlerde bulundu. İlk günden itibaren olağanüstü bir misafirperverlikle karşılanan proje ekibi, projenin yazıldığı okul olması nedeniyle ayrıca birçok platformda onurlandırıldı. Gerek açılış konuşmasında yerel yöneticiler tarafından, gerekse farklı spor dallarının uygulanması öncesinde bu spor dalları ile ilgili seminer veren eğitimciler aracılığı ile yetkililer böyle bir proje ve uygulamanın kendilerini onurlandırdıklarını ifade ettiler.

5 GÜNDE ÇOK SAYIDA ETKİNLİĞE İMZA ATTILAR
Her günü farklı spor dallarının tanıtılması ve uygulanmasıyla dolu dolu geçen proje sürecinin en ilginç kısmı ise gerçekleştirilen bir yürüyüşün ana karadan 12 km de ötede deki adaya yürüyüşü sırasında gerçekleşti. Günlük 4,5 saatlik denizin çekilme süresinde yaklaşık 40 kişilik öğrenci ve öğretmenlerden oluşan proje ekibi karşı adaya denizin çekildiği sırada yürüyüş gerçekleştirdiler. Dönüş ise denizin tekrar yükselmesiyle tekne ile gerçekleşti. Ayrıca bu 5 günlük proje aktivitesi süresince kapalı kayak pistinde snowboard, kayak eğitim ve uygulaması gerçekleştirilerek tüm öğrenci ve öğretmenler kayak yapmayı öğrendiler. Bununla birlikte plaj voleybolu, oyunlar oynandı. Her günün belli saatlerinde ise Almanyadaki kontak okul olan lichtenberg gynasiumun dans ve gösteri salonlarında final ürünü Flashmob ürünü çalışması için tüm ekip profesyonel eğitmenler tarafından eğitim aldı.

ALMAN BASININDA YER ALDI
Son gün ise projenin Almaya toplantı ürünü olan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı içlerinde veli, öğrenci ve öğretmenlerinde olduğu Flashmob çalışması gerçekleşti. Bu çalışmada yerel gazeteler ve televizyonlar hazır bulunarak dron ve çok açılı kameralarla ürün videosu çekiminin yapılmasını sağladılar. Ayrıca bölge gazetesinde proje ilk sayfada yer alarak hem ülkemizi hem Manisa’mızı gururlandırdı. HTAL’nin yerel ortak okulu İMKB MTAL ile birlikte GOALS projesinde ayrıca Çekya, Polonya, Almanya bulunuyor. Okulun bundan sonraki ulusötesi toplantısı PEACE projesi aracılığı ile kasım ayında İtalya’da gerçekleşecek.

Editör: TE Bilişim