Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti

Türkiye’deki dijital reklam iletişiminin hız kazanmasının önemli avantajlarının olduğunu vurgulayan Murat Kümüştekin’e göre en önemli artı ise günümüzde markaların reklam harcamalarının öneminin giderek azalması. Kümüştekin; “Önemli olan markanın ne zaman, nasıl ve hangi şekilde tüketicileriyle iletişime geçtiği. Yereldeki markaların ulusal belki de globaldeki rakipleriyle yarışabilmesi, kurduğu hassas dengeye yani müşterileriyle kurmuş olduğu iletişime bağlı. Burada MEK Ajans olarak biz devreye giriyoruz. Butik bir reklam ve iletişim ajansı olarak markalarımızın ihtiyaçlarını anlıyor, markaya özel stratejimizle de aksiyona geçiyoruz.“ diye konuştu. 
İletişimde tek ses olmanın değerine dikkat çeken Murat Kümüştekin, yapılması gerekenin tek mesaj üzerinden farklı mecralara yönelik iletişimin farklılaştırılması olduğunu belirtti. Kümüştekin; “Dijital iletişimin yükselişini görmezden gelemeyiz ancak geleneksel mecraların kullanımından da vazgeçmemeliyiz. Tabii tüm bunları belirlerken marka stratejisine ve ulaşmak istediğiniz hedefe göre marka iletişiminizi planlamalısınız. Örneğin; hedef kitlenizle bağ kurmak istiyorsanız müşterilerinizin takip ettiği mecralarda olmak zorundasınız. Bu mecralar arasında sosyal medya kanalları, internet haber siteleri olduğu gibi açıkhava, basın, TV gibi mecralar da var.” İfadelerini kullandı. 
Kümüştekin son olarak, AdExBenchmark raporundan bahsetti: “Türkiye 18 milyar 867 milyon TL’ye ulaşan dijital reklam yatırımları ile Avrupa’nın büyüme gösteren ilk 10 ülkesi ve ortalamanın üzerinde büyüme gösteren 7 ülkesi içinde yer alıyor.  Mikrofonun son kullanıcıda olduğu bu dönemde tercih edilen marka olabilmek için hem dijital hem de geleneksel mecra kullanımlarına dikkat etmeliyiz.” 

Editör: TE Bilişim