Vali, Kaymakam, Gençlik Kolları Başkanı...

Son yıllarda bayram öncesi paylaşılan, "Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken sevgi, saygı ve yeni umutların güç bulacağı bir bayramı daha idrak etmenin sevinç ve heyecanını yaşıyoruz" cümlesi birçok isim tarafından kopyala yapıştır şeklinde alınarak bayram mesajında kullanılıyor.

Bu metne bu yıl Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Gelecek Partisi Manisa Kadın Kolları İl Başkanı Deniz Barlas bayram mesajında yer verdi.

Pandemi mesajlı bayram kutlaması...

Ayrıca pandemi nedeniyle bayram mesajında, "Ancak bu yıl da tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler dolayısıyla Ramazan Bayramı coşkusunu sevdiklerimizi ziyaret etmeden, onlarla hasret giderip kucaklaşmadan kutlayamıyor olmanın burukluğunu yaşasak da, inanıyoruz ki bu günler geçecektir. Zira, salgınla mücadelede alınan tedbirler geleceğe dönük olarak bize umut veriyor. Alınan tedbirlerle inşallah bundan sonraki bayramları eskiden olduğu gibi yine aile büyüklerimiz ve sevdiklerimizle bir araya gelerek kutlamanın neşe ve sevincini yaşarız" cümlelerini ekleyenler de var. İnternetten araştırdığımızda ise Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Kazımkarabekir Kaymakamı Mehmet Ali Atak, Gelecek Partisi Manisa Kadın Kolları İl Başkanı Deniz Barlas'ın birkaç kelimeyi değiştirerek bu mesajı kullandıklerı görüldü.

Alıntı mesajlar nasıl bulunur?

Bir metnin alıntı olup olmadığı, kopyala yapıştır olup olmadığını araştırmak için Google'de kelimelerin bir kısmını aratarak kolayca bulunabiliyor.

Editör: TE Bilişim