Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programında Kültür Sitesi gençlik buluşmasının ardından Manisa Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler tarafından karşılanan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, basının sorunlarını dinledi. Manisa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Filizkan, internet yasasının biran önce çıkması için siyasilerden destek beklediklerini söyledi. Basının sorunlarını anlatan dosyayı Kemal Kılıçdaroğlu’na veren Filizkan, “Meslek yasamızın, internet yasasının çıkmasını bekliyoruz. Basın kartları komisyonu 15 aydır toplanamıyor. Bu bizim mesleğimizde görev yapan arkadaşlarımızı mağdur ediyor” diye konuştu. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basının sorunlarını bildiğini ve çok kez gündeme getirdiğini hatırlattı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Basın hürdür, sansür edilemez. Dolayısıyla  basın özgürlüğü konusunda hepimizin duyarlı olması lazım. Bizim göremediğimizi, siyasetçinin göremediğini basın mensubu görür. Bizim hatalarımızı, eksiklikleri, yapmamız gerekenleri öğrenmiş oluruz. Basının gücü iktidarı bir anlamda denetler. Basının bağımsız olması, siyasi otoriteden etkilenmemesi, haberlerine erişim yasağı getirilmemesi temel konuların başında geliyor.Yerel basının büyük sıkıntılar çektiğini biliyorum. Çözülmez bir sorun olarak görmüyorum. Biz millet ittifakı olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme vurgu yaparken medya özgürlüğüne de ayrıca özenle vurgu yaptık. Radyo ve televizyonların, sosyal medyanın elbette denetlenebilir ama bu denetimin yasal çerçevede olması lazım. Varsa bir haksızlık tekzip mekanizması var. Ama büyük sıkıntılar var, yerel medyanın desteklenmemesi çok sayıda gazetecinin işsiz kalmasına yol açıyor. Bu da başka bir temel sorun olarak karşımızda. Yaptığınız görev zor bir görev. Baskı görmeniz açısından, hapis tehdidi olması açısından zorluklarla da karşılaşıyorsunuz. Ama bunları aşacağız” diye konuştu. 

ÖN SEÇİM OLACAK MI? 
Yerel seçimlerde önseçim yapılıp yapılmayacağı sorusunu cevaplandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha ona kararı ben vermem, ona parti meclisimiz MYK karar verir, önseçim olup olmayacağına. Ama ondan önce çıkacak olan yasada neleri yapacağız, 6 parti aslolan o. Her parti kendi içine dönmüş değil, önce bu parlamentodan bu yasa çıkacak.Bu yasa çıktıktan sonra hangi stratejileri belirleyeceğiz, hangi yol yöntemi izleyeceğiz onu oturup konuşacağız. 6 lider bir arada ortak hareket ediyoruz. Bu konuyu da henüz daha görüşmedik.Çünkü yasa çıktıktan sonra yine bir araya geliriz, konuşuruz. Ondan sonra karar veririz” dedi.

Editör: TE Bilişim