Kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında hayatımıza giren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, uzun süre sonra bir araya geldi.

Yapılan toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı.

Cumnurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlardaki maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını açıklarken, sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kurumlarında maske uygulaması vakalar binin altına düşene kadar devam edeceğini duyurdu.

Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları:
Dünyamızın son 2 yılı bu salgının gölgesi altında geçti. Bu süreç kısa sürede üretimden tüketime, spordan eğitime, istihdama kadar her alanı etkileyen bir krize dönüştü.Ülkelerin her biri kendi kapasiteleri ölçüsünde salgınla mücadeleye girişti. Ciddi sıkıtnılar yaşandı. Koskoca devletlerin havalimanlarında Maske kapma kavgasıan giriştiklerine hep birlikte şahit olduk. Devletlerin yönetim becerileri de sınandı. Türkiye, bu sınalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. 
Bakan Koca, " Toplum olarak başarılı bir savaş verdik. Küresel salgın bir süredir tehdidi altında yaşadığımız bir vaka olmaktan çıkmıştır" dedi.

Dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Bizim için de çok çok önemli olan bazı hocaları da ebediyete uğurladık. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Murat Dilmener, Feriha Öz gibi salgında hayatını kaybeden hocalarımızın isimlerini verdiğimiz hastaneleri bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz. Diğer ülkelerde insanların sağlık kuruluşlarına erişimi kısıtlanırken biz şehir, devlet, acil durum hastaneleri ile 16 binin üzerinde ynei yatağı da hizmete açtık. Toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında da hehrangi bir zaafiyete asla müsaade etmedik. Vefa grupları gibi uygulamalarla insanlarımızın yanında yer aldık. En önemli desteği Bilim Kurulumuz ve alt çalışma grupları vermiştir. DSÖ de takdirlerini de kendi platformlarında açıkça kaydetmiştir. Kovid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberleri mücadeledeki en önemli yol haritamız olarak öne çıkmıştır. 

Editör: TE Bilişim