Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı

MURAT YALÇIN 
Manisa İyi Parti’de adaylık yarışı kızışıyor. Partinin ilçe kongreleri tamamlandı. Sıra geldi il kongresine. İl Başkanı Hasan Eryılmaz milletvekili adaylığı nedeniyle il başkanlığı görevini bırakıyor. Parti içinde ise hareketli günler yaşanıyor.  

DÖRT İSİM YARIŞABİLİR 
İyi Parti’de daha önce il başkan yardımcısı iş insanı Erhan Dumlu aday olduğunu duyurmuştu. Avukat Ali Zafer İksir de adaylığını açıklıyor.  Tunç Önsoy ve Özkan Özmet de il başkan adayları arasında.  
İl genelinde 650 delege var. Merkez ilçelerin delege sayısı ise yaklaşık 170. Milletvekili adayı olmaya hazırlanan Hasan Eryılmaz’ın delegeler üzerinde ağırlığı var. Eryılmaz’ın işaret ettiği adayın şansı daha yüksek görünüyor. İlçe kongrelerinde bu durum dikkat çekti. 
İl kongresinde Eryılmaz’ın kime yakın olduğu konusunda net bir fotoğraf yok. Eryılmaz bu konuda pek renk vermiyor.  
Kongre ocak ayında yapılacak. İyi Partili üyelerinin kimi seçeceği sandıklar açıldığında belli olacak. Ancak seçilecek olan il başkanının Manisa siyasetinde etkin rol alacağı kesin.  
Öte yandan İyi Parti içinde Hasan Eryılmaz ve ekibine karşı oluşan muhalif hareketin ise il başkanlığı kongresinde ne kadar etkin olacağı merak konusu. 


 
 

Editör: TE Bilişim