CHP'de üç milletvekili partilerinden istifa etti.
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazarak parti politikalarıyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirmişti.
Kılıçdaroğlu da mektupla ilgili "Genel Başkana mektup yazılmaz, randevu alınır, gelinir konuşulur" ifadelerini kullanmıştı.
Ardından iki milletvekili, Yalova Milletvekili Özcan Özel'in de katılımıyla, salı günkü grup toplantısının ardından, Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti. 
Çarşamba günü de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüşen 3 isim, bugün düzenledikleri basın toplantısında istifa ettiklerini açıkladı.
Milletvekilleri Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmede gündeme getirdikleri rahatsızlıklarını ve önerilerini şöyle sıraladı:
-Devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkılması, parti içerisinde Atatürk'le sorunu olanların görevden alınmasını,
-Muharrem İnce ile görüşüp yeniden ikna edilmesi, büyük CHP için partide birliğin sağlanması,

-İttifak görüşmelerinin seçim dönemine bırakılmasını, birinci parti olmak için çaba harcanması,
HDP ile CHP arasına net bir mesafa koyulması, terörün her türlü kınanması ve parti içi demokrasinin işletilmesini.
''PARTİ ÇİZGİSİNDE HİÇBİR DEĞİŞİM OLMADI''
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 3 CHP'li vekilin istifa açıklamasının ardından kameraların karşısına geçerek, ''Partinin çizgisinde bugüne kadar hiçbir değişim yaşanmamıştır. CHP içinde eleştiler özgürce dile getirilebilir'' dedi. 
Özel, ''CHP yürüdüğü yoldan dönmedi, dönmeyecektir'' diyerek sözlerine son verdi. 
SANDALYE SAYISI 135'E DÜŞTÜ
İstifalar sonrası CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.
Meclis'teki sandalye dağılımı da şöyle oldu:
Adalet ve Kalkınma Partisi: 289, Halkların Demokratik Partisi: 56, Milliyetçi Hareket Partisi: 48, İYİ Parti: 37, Demokrat Parti: 2,
Türkiye İşçi Partisi: 2, Büyük Birlik Partisi: 1, Demokrasi ve Atılım Partisi: 1, Demokratik Bölgeler Partisi: 1, Saadet Partisi: 1, Yenilik Partisi: 1, Bağımsız Milletvekili: 10. 
MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Mehmet Ali Çelebi, 23 Temmuz 1984’de Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya’da tamamladı. İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nden birincilikle mezun oldu.

Kara Harp Okulu’nu dördüncülükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Makine Mühendisi olarak mezun oldu.

1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı. CHP 35 ve 36.Kurultaylarında  Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi.
HÜSEYİN AVNİ AKSOY KİMDİR?

Hüseyin Avni Aksoy, 1956 yılında Safranbolu'da doğu. Orta ve lise öğrenimini Safranbolu'da tamamlayan Aksoy Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

1984 ve 1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında ihtisasını yaptı. 2000 yılında Karabük Tabip Odası başkanlığına seçildi.

Üç dönem Tabip Odası Başkanlığı yaptı. TBMM 27. Dönem Karabük Milletvekili olarak seçildi. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Aksoy, evli ve 1 çocuk babası.
ÖZCAN ÖZEL KİMDİR?

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde doğan 62 yaşındaki Özcan Özel, Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nden 1979 yılında mezun oldu.

Matematik öğretmeni olan Özel, yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra çeşitli okullarda matematik öğretmeni olarak görev yaptı.

Özel, daha sonra istifa ederek özel bir dershanenin kurucu temsilciğini ve müdürlüğünü yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İlçe Yöneticiliği, İl Sekreterliği ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

Özcan Özel, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. dönem milletvekilliği genel seçimleri'nde Yalova ilinden CHP milletvekili seçildi.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği de yapan Özel, evli ve iki çocuk babası.

Kaynak: NTV

Editör: TE Bilişim