Türk Kızılay İstanbul Merkez Şubesi’nin destekleriyle yapılan okula 10 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır Sur’da teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz’ün ismi verildi.  3 dersliğin bulunduğu okulda her sınıfta 5’er öğrenci eğitim görebiliyor. Her sınıfta bir okul öncesi öğretmeni ve bir özel eğitim öğretmeni görev yapıyor. Yunusemre ilçesi başta olmak üzere il genelinde de bu tür okulların açılması planlanıyor. 
Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Gökçe ile birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz Kızılay Özel Eğitim Anaokulunu ziyaret etti.  Ziyarette Gençay, okulu ve sınıfları gezerek okuldaki işleyiş hakkında Okul Müdürü Akın Şentürk’ten bilgi aldı. 
Okulda incelemelerde bulunduktan sonra açıklamalarda bulunan Gencay, “Şehit Vedat Öz Kızılay Özel Eğitim Anaokulumuz Manisa’da Şehzadeler ve Yunusemre ilçemizde bir ilk. 2017 yılında bu okula başlanmış ancak süreç biraz uzun sürmüş. Daha sonra uzun bir uğraş sonucunda Türk Kızılay İstanbul Şubemizin ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’in destekleriyle okulumuz bitti. Burada yeni dönemle birlikte eğitim öğretim başladı. 12 öğrencimiz eğitim görüyor. Ama özel eğitim konusunda anaokulu olarak ilk defa burada başlaması çok önemli bir durum. Manisa için çok önemli bir kazanım. Bu ailelerimiz özel ailelerimiz. Keçiliköy’de özel eğitim okulumuz var. Ancak anaokulu konusunda burası ilk defa bir eğitime açıldı. İnşallah eğitim öğretimiz bundan sonra daha iyi daha kaliteli olacak. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Bu çocuklarımızın eğitim alması, topluma kazandırılması gerçekten bizim açımızdan ve eğitimciler açısından çok önemli. Eğitimin en güzel şekilde burada devam etmesini sağlayacağız. Hayırlı olsun okulumuz” diye konuştu.

Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı


 

Editör: TE Bilişim