Suç örgütü lideri olduğu belirtilen Sedat Peker bugün yayımladığı son vidosunda, yeni uyuşturucu hattına dair iddialarda bulundu. Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ı suçlayan Peker, “Bu kokainle ilgili anlattılar ya, ben size gerçeğini anlatayım” diyerek şöyle devam etti:
“Kokain önce Kolombiya üzerinden geliyordu. ABD DEA (Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) orada çok etkili, orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca yeni bir güzergah çalışması yaptılar. Venezüela'da DEA kontrolü yok, Kolombiya'dan kokaini bu ülkeye geçirmek çok kolay. Oradan gelen mal Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidiyor deniliyor ya, hayır, Avrupa'da ucuz kokain, burada pahalı, asıl en pahalı olduğu yer Ortadoğu. Suriye Lazkiye Limanı da DEA'nın kontrolünde değil.”

“VENEZUELA’YA KİM GİTTİ?”
“4 ton 900 kilo kokain yakalandıktan sonra yeni güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti?” diye soran Peker yanıtını şöyle verdi:
“Eski başkanımız Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım... O mal yakalandıktan sonra bu senenin başında, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas (Caracas) Limanı var, Venezuela'nın en büyük limanı, oradan kuru yük gemileri doğrudan Türkiye'ye gelebiliyor, ama konteynır gemileri Dominik üzerinde durma yapıp, o şekilde devam edebiliyor. Şimdi Dominik üzerinde de yakalanmalar artacak, çünkü yeni güzergah burası. Ben bizim liman çok önemli dedim ya (Yalıkavak marina), herkes oraya gemi giremez dedi. Ben gemi girer mi dedim, kokain Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra 30-35 metrelik uzun yolculuk yapan yatlarla, 500 kilo, 1 ton kokainler o şekilde dağılıyor. Özellikle ama Suriye Lazkiye üzerinden de yapılıyor.”

BİNALİ YILDIRIM: KESİNLİKLE İFTİRADIR, YALANDIR
İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin "Kesinlikle iftiradır, yalandır, çamur atanın kendi elleri kirlenir" açıklamasını yaptı.
Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin konuştu. İddiaları reddettiklerini söyleyen Yıldırım, "Kesinlikle iftiradır, yalandır, çamur atanın kendi elleri kirlenir" dedi.
Binali Yıldırım "Oğlum Venezuela'ya gitmiştir ve beraberinde Kovid-19 ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır" ifadelerini kullandı.

DUTLULU’DAN GÖNDERME 

Türkiye bu haberi konuşurken sosyal medyada da soruşturma açacak bir savcı yok mu paylaşımları yapıldı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da dikkat çeken bir ifade kullandı. Dutlulu’nun; “Haber yapamıyorlar haber, biz savcılar ne yapacak diye bekliyoruz bir de” paylaşımı gelişmelere yönelik bir gönderme olarak nitelendirildi.  


 

Editör: TE Bilişim