Bugün Manisa Giritligil Otel’de CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz öncülüğünde düzenlenen sabah kahvaltısına Deva Partisi İl Başkanı Süreyya Sakınç, Gelecek Partisi İl başkanı Mustafa Keskin, Saadet Partisi İl Başkanı Zekai Yılmaz ile Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek katıldı. 

Toplantıyla ilgili Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı'dan eleştiri geldi. Hızlı'nın açıklaması şöyle: 

"Bugün Manisa'da 6 partinin il başkanları kahvaltılı bir basın toplantısı düzenliyor. Sözde muhalefet partilerinin birlik ve beraberlik toplantısı ama her ne hikmetse oyunu istedikleri HDP kahvaltıya davet bile edilmiyor. CHP Gn. Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu “Hdp vazgeçilmez unsurdur” demişti anlaşılan CHP il başkanı Hdp den vazgeçmiştir. Hdp ise Cumhur İttifakı dışındaki partiler için “demokrasi güçleri” tanımlaması yapmıştı. Şimdi bu tanımlamayı seçmenlerine nasıl izah edecekler. Sürekli yalan söyleyen sağlıksız ve samimiyetsiz bu siyasal birlikteliği aziz milletimizin derin feraseti ve muazzam sağduyusuna havale ediyoruz. Aslında bu fotoğraf bize 2001 öncesindeki zoraki kurulan koalisyon hükümetlerini hatırlattı. Bu kadar parçalı bu kadar birbirine uzak siyasi görüşlerdeki partilerin Ak Parti ve Cumhur İttifakına karşı bir araya gelme çabası içine girmesi Cumhur İttifakının ne kadar doğru bir yolda olduğunu gösteriyor. Bu fotoğraf karesi, Sözde muhalif ittifakın içler acısı durumunu gözler önüne sermiştir. 

Daha kendi içlerinde bile birbirlerine hazmedemeyen bu ittifakın gösterdiği Bu Tavır "oyunu istiyoruz ama seni istemiyoruz" tavrıdır. 

Hiç şüphesiz halkımız bu samimiyetten uzak, uyumsuz, problemli bir araya gelişlere gerekli cevabı verecektir." 

Editör: TE Bilişim