Şenhisar, “Deprem, insanlığın yaşadığı en önemli felaketlerin başında yer almaktadır. Depremler dünyamızın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Toplumumuzun deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla; ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arası deprem haftası kabul edilmiştir. Her yıl tekrarlanmakta olan "Deprem Haftası" deprem başta olmak üzere tüm afetler konusunda toplumsal ve kamusal bilinçlenmeyi, depremin ne zaman, nerede olacağı bilinmediğinden depreme karşı hazırlıklı olmayı hedeflemektedir. Yeryuvarının oluşum mekanizması depremlerdir, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de depremler olmaya devam edecek alınacak bilimsel önlemler ve bilinçli eğitim ile birlikte depremin etkilerini en aza indirmeye yönelik tedbirlerin bir an önce alınması ve hayata geçirilmesi, ülke ekonomisi yönünden olduğu kadar, can ve mal güvenliği açısından da büyük önem taşımaktadır.  
Yer seçiminden başlayarak imar planlarının, zemin etütlerinin afet riskine göre hazırlanması, depreme dayanıklı güvenli yapıların üretilmesi, insanların deprem konusunda bilinçlendirilmesi, farkındalık ile deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılacak çalışmalarla, eğitimlerle depreme hazırlıklı olunması gerekmektedir.  
Ülkemizin değişik yerlerinde, sessizliğini koruyan ve enerji biriktirmekte olan aktif fay zonlarında meydana gelecek depremlerde zararların en az indirilmesi noktasında, zemin etüt raporlarının denetimi ve kontrolünün yapılması çok çok önemlidir. Çünkü binayı yıkan depremin dinamik parametreleridir, bu parametreler jeofizik mühendisleri tarafından hesaplanmaktadır. Depreme dayanıklı binaların üretilmesinde, insan yaşamı, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için olmazsa olmaz jeofizik mühendisliği hizmetleridir. Bir doğa olayı olan depremlerin; geçmişte olduğu gibi gelecekte de meydana geleceğini, önlenemeyeceğini, ancak alınacak bilimsel önlemler ve bilinçli eğitim ile zararın en aza indirilebileceğini unutmamalıyız. Ülkemizde her an bir deprem olabilir. Deprem yarın olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız. Deprem zararlarının en aza indirmenin en önemli yolu bulunduğu zemin türüne göre deprem dayanıklı binaların üretilmesidir” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim