2022-2023 eğitim öğretim yılı başlıyor. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını temenni ederken, eğitimde fırsat eşitsizliğine de dikkat çekti.Başkan Eryılmaz, “Eğitimdeki sorunlar geçen seneye göre katlanarak devam ediyor. Veliler kaygılı. Kırtasiye ve okul eşyalarına çok yüksek oranlarda zamlar yapılması aileleri mağdur ediyor. Bir öğrencinin kırtasiye masrafı en az 2 bin TL’yi geçti. Okul kıyafeti, çanta ve diğer giderler de eklendiğinde toplam masrafın en az 5 bin TL’yi buluyor. Bunlara birde servis ücreti dahil olursa, dargelirlinin bu masrafların altından kalkması çok zor. İYİ Parti olarak açıkladığımız İYİ Eğitim Programı ile eğitimde her çocuğumuz için fırsat eşitliği sağlayacağız” dedi. 

İŞTE İYİ PARTİ’NİN EĞİTİM PROJELERİ

İYİ Partili Eryılmaz, “Kaliteli bir eğitim için eğitime ayrılan kaynaklar yetersiz, ailelerin maddi imkânları kısıtlı. Gelir dağılımındaki eşitsizlik eğitime daha büyük bir eşitsizlik olarak yansıyor. Yatırım önceliği eğitimde nitelikli fırsat eşitliğinin sağlanmasına verilecek, dezavantajlıların desteklenmesine kaynak ayrılacak, Okulların ihtiyaçları dikkate alınarak okul temelli esnek bütçeleme yapılacak, Öğretmenlerin mesleki gelişimine bütçeden pay ayrılacak. Eğitim harcamalarında KDV’yi kaldıracağız. Okullarda ücretsiz yemek programı uygulayacağız” diye konuştu. 

OKUL DESTEK KARTLARI

Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi

Eryılmaz, “OKULLU Kart Projesi: Anaokulu / İlkokul / Ortaokul Öğrencileri için, Öğrenci Destek Kartı Projesi’ni başlatacağız.
Her eğitim öğretim yılı başında, kitap ve kırtasiye harcamaları için eğitim kademesine göre belirlenen miktar Okullu Kart’a yüklenecek. Okulların açık olduğu süre içinde ücretsiz internet erişimi sağlayacağız.
Bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve tablet vb. bilişim araçlarında bir seferlik KDV ve TRT Bandrol Ücreti istisnası getireceğiz. Genç Kart Projesi: Lise ve üniversite öğrencileri için, Her eğitim öğretim yılı başında, kitap ve kırtasiye harcamaları için eğitim kademesine göre belirlenen miktar Genç Kart’a yüklenecek.
Okulların açık olduğu süre içinde ücretsiz internet erişimi sağlanacak.Bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve tablet vb. bilişim araçlarında bir seferlik KDV ve TRT Bandrol Ücreti alınmayacak. Şehir içi ulaşım desteği. Belediyeye ait toplu taşıma araçlarında günlük iki ücretsiz biniş hakkı verilecek. Hayat Kart Projesi: 25-64 Yaş Hayat Boyu Öğrenme Kursiyerleri için, Her öğretim yılı başında eğitim/kurs türüne göre belirlenen miktar Hayat Kart’a yüklenecek. Belediyeye ait toplu taşım araçlarında günlük iki ücretsiz biniş hakkı verilecek” dedi.

“ATANAMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK!”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Hiçbir okul öğretmensiz, hiçbir öğretmen öğrencisiz kalmayacak! Öğretmen alımlarında mülakat uygulaması kaldırılacak. Adil, objektif, şeffaf ve liyakate dayalı atamalar yapılacak. Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilecek, tüm öğretmenler kadrolu olacak. 
Öğretmenlik Meslek Kanunu yeniden düzenlenecek. Taşımalı sisteme son vereceğiz. Kapalı Köy Okullarını Açacağız”

Editör: TE Bilişim