TEKNO TARIM'22 Manisa 16'ncı Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Halil İbrahim Enver, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, 


Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, MHP İl Başkanvekili Muammer Babuş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.   

Tarım Fuarını organize eden SNS Fuarcılık’a teşekkür eden Başkan Cengiz Ergün, Manisa'nın ulusal ve uluslararası alanda Türkiye tarımının lokomotif şehrinden bir tanesi olduğunu söyledi. Başkan Cengiz Ergün, "Tarımın Başkenti olduğumuzu söylemek de yanlış olmaz herhalde. Bu noktada tarım sektöründeki paydaşların bir araya gelmesine öncülük eden ve tarıma ivme kazandıran bu önemli fuarın bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen herkese öncelikle hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz, bu fuarlar sayesinde tarımdaki gelişmeleri yakından takip ederek bilgilerini arttırıyorlar. Her zaman ifade ettiğim gibi alın teri, altından daha değerlidir. Çiftçimiz de, üreticimiz de bu emeklerinin karşılığını kat be kat daha fazla alması için tarım fuarları büyük önem taşıyor. Bu bağlamda bu önemli organizasyona katılan sektör temsilcilerine de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Örnek Projelere İmza Attık"
İklim Değişikliği, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı ile tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını dile getirten Başkan Ergün, "Bizler de çiftçilerimize, üreticilerimize destek olmak için tarımsal ve kırsal kalkınmaya büyük önem verdik. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz işbirliğiyle bereketli havzaları olan bu güzide tarım şehrinin potansiyelini ortaya çıkaracak örnek projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Elbette tarımsal desteklemelere yönelik yaptığımız çalışmaları tek tek saymayacağım. Buna zaten vaktimiz yetmez. Ancak yalnızca bu yıl, kırsal kalkınmaya destek amacıyla Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden 70 milyon TL kaynak ayırdığımızı vurgulamak istiyorum. Tarımsal destekler, bu dönem en fazla önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Ayırdığımız bu kaynakla bir yandan çiftçilerimize 291 ton gübre, 100 bin üzüm sepeti, 72 bin zeytin kasası, sirke sineğine karşı 150 bin şişe elma sirkesi dağıttık, diğer yandan hayvan yetiştiricilerimize 340 adet damızlık koç ve 20 adet damızlık kıl keçisi ile 30 ton yem bitkisi tohumunu teslim ettik. Bu yıl da, TİGEM’den tahsisini yaptığımız 500 adet daha damızlık koç dağıtacağız. Kırsal bölgelerdeki hayvan yetiştiricilerimizin suya daha kolay ulaşması için de Manisa’mıza toplamda 629 adet hayvan içme suyu göleti kazandırdık. Yılsonuna kadar bu sayıyı 750’ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
"Üreticilerimizin Her Zaman Yanında Olduk"
Manisa'nın Meyve yetiştiriciliği anlamında da  ülkemizde önemli bir konumda bulunduğunu kaydeden Başkan Ergün, "Bu noktada şimdiye kadar 350 bin adet zeytin, ceviz, badem, ayva, Trabzon hurması, incir, kayısı ve menengiç fidanı dağıtmıştık. Bu yıl da ilimiz genelinde 150 bin adet fidan dağıtımını programımıza aldık. Tarımsal sulama alanında da 26 tesisimizle 16 bin dekar araziye su temin ediyoruz. Peki bunun karşılığında suyun metreküpüne ne kadar ücret alıyoruz, biliyor musunuz? Sadece 1 lira 15 kuruş. Yani elektrik maliyetinin de altında.Sembolik bir ücretle çiftçimize destek oluyoruz. Tabi sulama kooperatiflerimize de sadece son 2 yılda, 70 bin metre sulama borusu verdik. Yaklaşık 12 milyonluk yatırımla 6 bin dekar araziyi sulu tarıma açtık. Yeni yaptığımız tarımsal sulama amaçlı havuzlar, depolar, ücretsiz faydalanılan taral doldurma tesisleri ve sondajlarla çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olduk" diye konuştu.
"Üretimin Değerini Biliyoruz, Üreticinin Kıymetinin Farkındayız"
Bazı ekipmanların üreticiler tarafından alınmasının ekonomik olmadığını vurgulayan Başkan Ergün, "Bizler de üreticilerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamak için Koyun Yıkama Makinesi, Çiftlik Gübresi Dağıtma Römorku, Tohum Temizleme Makinesi, Ultrasonik Sensörlü İlaçlama Makinesi, Havalı Mibzer ve Üzüm Sıkma Makineleri alarak ücretsiz kullanılması için ilgili ziraat odalarına teslim ettik. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üretimin değerini biliyoruz. Üretenin kıymetinin farkındayız. Manisa’mızın üretim potansiyelinin ve topraklarının bereketliliğinin bilincindeyiz. Bu noktada hayata geçirdiğimiz çevreci yatırımlarımızla suyumuzu ve çevremizi koruyor, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Manisa’nın inşası için canla başla çalışıyoruz. Konuşmamın başında da vurguladığım gibi, alın teri, altından daha değerlidir. Bu anlayışla büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Köylü milletin efendisidir' sözünün ışığında çiftçimizin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin Önde Gelen İllerinden Bir Tanesi
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de törende konuşma yaptı. Manisa’nın hem üretim potansiyeli hem de ürün çeşitliği olarak Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi olduğunu vurgulayan Vali Yaşar Karadeniz, fuarın düzenlenmesinde emek veren herkese teşekkür etti.
Protokol Üyeleri Stantları Gezdi
Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri TEKNO TARIM'22 Manisa 16'ncı Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından fuarda yer alan stantlar ziyaret edildi. Fuar 6 Kasım pazar gününe kadar Manisalıları ağırlamaya devam edecek.

Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!


 
 

Editör: TE Bilişim