Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Bu akşam ülkemiz adına tarihi bir güne şahitlik etmek için biraraya gelmiş bulunuyoruz. 

Yüzyıllar boyunca yeryüzünde adaletin, ahlakın ve barışın öncülüğünü yapan medeniyetimizin gökyüzündeki yolculuğuna kapı aralıyoruz.

Bu program ülkemizin uzaydaki yol haritası olacaktır. Geleceğin Türkiye'si adına büyük bir projenin heyecanıyla karşınızdayım. 

Küresel uzay yarışında Türkiye'yi üst liglere taşıyacağız. paylaşacağımız hedefler hayal ürünü değil. Havacılık alanındaki kazanımlarımızın bir üst lige çıkarılmasıdır. 

İlk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydumuz İmece'nin entegrasyon işlemleri tamamlandı, testleri sürüyor.

Dünyada uydu üretme kabiliyetine sahip sayılı ülkeler arasındayız. sırada Göktürk-3 uydusu var. 

(GÖKTÜRK-3 uydusu) Gece ya da gündüz fark etmeksizin her türlü hava şartında yüksek çözünürlüklü görüntü elde edebilecek bu uydumuzun planlama çalışmalarına devam ediyoruz.

Gözlem uydularında kazandığımız tecrübe ile haberleşme uydularını kendi üreten ülkeler arasına gireceğiz. 

Türk mühendislerinin yerli yazılımlarıyla uydulardan elde ettiğimiz bilgilerin güvenliğini de sağlayacağız. Artık uzay sistemleri alanında montaj ve test hizmetleri sağlayan uluslararası bir ülke konumundayız.  Şu anda eb önemli eksikliğimiz fırlatma konusu. Ancak bu konuda da önemli adımlar atıyoruz. 

Bir astronomi, matematik gibi temel bilimlere öncülük etmiş bir neslin temsilcileriyiz. 

Pozitif bilimlerdeki üstünlüğün son yıllarda Batı'ya geçtiğini biliyoruz. Ama dünya yeni bir değişimin arifesinde. Tüm dünyanın gözü üzerimizde. Milli elektrikli otomobil için de doğru zamanda adımlar attık. 

Doğru zamanda insansız hava aracı ve silahlı insansız hava aracı teknolojilerine yatırımla oyunu değiştiren tarafta yer almayı başardık.
 
İnsanlığın tamamının barışa kavuşması için medeniyetimizi yeniden şahlandırmak mecburiyetindeyiz. 

Fransa'nın başındaki kişi bana saldırıyor. Sen önce Cezayir'in Ruanda'nın hesabını ver. Sizin elinizde kan var. Türkiye Libya'dan asker çeksin diyor. Sen önce oradaki paralı askerleri çek. 

Elde ettiğimiz birikimi aktarabilmek için uzayda olacağız. Türkiye'nin uzay ajansı bu alanda yeni bir sinerji oluşturmak için yola çıktı. 

Birincil hedefimiz Cumhuriyet'in 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmek. 2023'te Ay'a gitmek birinci hedefimiz.

Türk mühendislerinin Ay'a iniş görevini başaracaklarına inanıyorum.

Editör: TE Bilişim