Manisahaberleri.com köşe yazarı Engin Topuz’un ünü Manisa’yı aştı. Eserleri ve yazılarıyla ülke genelinde edebiyatseverlerden büyük ilgi gören Topuz, edebiyat dünyasına bir eser daha kazandırdı. Son kitabın ismi Flanör. Çok yakında okuyucularla buluşacak olan kitapla ilgili Porsuk Kültür Yayıncılık, Yazar Engin Topuz’la bir röportaj yaptı.

HER ROMAN OKUNACAĞI UYGUN ZAMANI BEKLER

Topuz ile yazarlık sürecini, okuyucu ile buluşmayı bekleyen kitabı hakkında söyleşi gerçekleştirdik. Topuz yazmanın öncelikle kişinin kendisi için gerçekleştirdiği bir eylem olduğunu belirtti. Yazmaya çocuk yaşlarda başlayan yazar iyi yazmak için iyi okumak gerekliliğini vurguladı. Dördüncü kitabının okuyucu ile buluşacak olmasının heyecanı yaşayan Topuz okuyucu ile arasında yeni bir köprü kuracak olmanın mutluluğunun yaşıyor. Flanör’ün yazma sürecinde pandemi günlerinin etkisini şu sözlerle dile getirdi; “Flanör’ün yaratım süreci kendine özgü şartlarda gelişti. İki yıl önce başladığım sonra ilk sayfalarında bıraktığım bir dosyaydı Flanör. Pandemi süreciyle birlikte kaygılarımızla beraber eve kapandığımız dönemde yeniden ele alıp yazmaya başladım. Her roman okunacağı uygun zamanı bekler. Yazılmayı beklediği gibi…” Flanör ’de yaşadığı şehrin mekândan öte karakter olarak yer alacağı ipucunu okuyucusu ile paylaştı. Yazar olmak isteyenlere mutlaka yazmaya başlamalarını tavsiye etti.

Yazar aynı zamanda Porsuk Kültür dergisinde her ay okurları ile buluşuyor. Okuyucu, söyleşiye Porsuk Kültür dergisinin internet sitesinden ulaşabilecek.

SÖYLEŞİYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim