CKD Manisa Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Yönetim Kurulu’nun Vatan Partisi’nin gündemini ve siyasi çizgisini birebir takip etmeye başladığı iddiasıyla olağanüstü genel kurul kararı aldı. Manisa MASKİ İkiz Kuleler’de bulunan Kule Garden’de pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen genel kurulda divan başkanlığına Gülşah Durbay seçildi.

Eğitim-İş Manisa Şubesi üyelerinden Uygar Suval, yönetim kuruluna aday olduğunu açıkladı. Yönetim kuruluna tek başına aday olduğundan dolayı bunun tüzüğe göre uygun olmamasından dolayı adaylığı kabul edilmedi. Ardından derneğin feshi ile ilgili oylama yapıldı. Oy çokluğuyla dernek feshedildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri fesih kararını alkışlarla karşıladı.

Aralık 2015’ten beri Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesinde başkan olarak görev yapan Fatma Ayhan, dernek kurulduğu andan itibaren derneğin tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayhan, derneğin ayakta kalabilmesi için kermesler, yemekler, geziler düzenlediklerini, paneller, seminerler, imza kampanyaları gerçekleştirdiklerini, kız öğrencilere her yıl burs verdiklerini açıkladı. Pandemi başladığı 11 Mart 2020 tarihine kadar faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayan Ayhan, “Derneğin 29 Şubat 2020 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda seçilen CKD’nin yeni genel yönetim kurulu, göreve geldiği tarihten itibaren Vatan Partisi’nin gündemini ve siyasi çizgisini birebir takip etmeye başlamıştır. Farklı siyasi görüşlerden de olsalar dernek amacını gerçekleştirmek için bir araya gelmiş kişilerden oluşan ayrı bir tüzel kişiliği bulunan CKD’nin çalışmalarında ve basın açıklamalarında Vatan Partisi’nin birebir ve eş zamanlı olarak izinden gitmesi ve dernek içinde CKD şubelerine ve üyelerine vatan Partisi’nin görüş ve disiplinin dayatılmaya çalışılması sonucunda cumhuriyet Kadınları Derneği artık demokratik bir kitle örgütü olma niteliğini kaybetmiştir. Bizler bu nedenlerden dolayı hukuka ve hukukun üstünlüğüne olan inancımıza ve kendimize olan saygımıza ihanet anlamına geleceğinden bizim için bu oluşum artık imkansız hal aldı. Yönetim Kurulumun kararıyla derneği feshiyle ilgili karar aldık” dedi.

Editör: TE Bilişim