Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

“CENNET VATANI VATANDAŞA CEHENNEME ÇEVİRDİLER”
TÜİK’i ‘Tayyibi Üzmeyen İstatistik Kurumu’ olarak nitelendiren CHP Manisa İl Başkanı Balaban, kurumun artık açıkladığı düşük enflasyon rakamlarının bile Türkiye’de yaşanan yoksulluğu gözler önüne sermeye başladığını ifade etti. 
CHP’li Balaban yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “TÜİK’in boyalı rakamları dahi yaşanılan yoksulluğu gözler önüne seriyor. Önceden enflasyon çift haneli rakamlara çıkar mı diye sorardık. Şimdi enflasyon için üç haneli rakamlara çıktı mı, çıkacak mı sorusu var aklımızda. Bu ülkeyi bu hale getirmek ancak basiretsizliğin, beceriksizliğin bir sonucu olabilir. Cennet vatanı vatandaş için cehenneme çevirdiler. Kendileri lüks içinde şatafat içinde yaşarken vatandaşa düşen çöpten bulabildiği bir çürük domates, bir küflü ekmek mi? Bu hangi vicdana sığar?”
“VATANDAŞIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ”
CHP’li Balaban açıklamasında, kendisinin ve partililerin sürekli sokakta olduğunu ve vatandaşın isyanını yakından dinlediklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Sokaktayız, marketteyiz, pazardayız. Bugün kirasını ödeyemeyenleri, doğalgaz, elektrik su faturalarını ödeyemeyenleri, karnını doyuramayanları, evsiz kalma tehlikesi ile yüzleşenleri düşündükçe bizler rahat uyuyamıyoruz. Peki bu ülkeyi yöneten AKP iktidarı ve onun küçük ortağı MHP sizler geceleri rahat uyabiliyormusunuz? Elbetteki rahat uyuyorlar. Çünkü onların zamlarla, vatandaşın yoksullaşmasıyla, emeklinin, işçinin isyanıyla bir derdi yok. Vatandaşın yüzüne nasıl bakacaksınız? Sokaklara inip de halkın isyanını dinleyecek yüzünüz var mı? Türkiye’de şuanda milyonlarca kişi yoksullukla mücadele ediyor. Ama umurlarında değil. Vatandaşın yanında değiller, vatandaşın içine çıkacak cesaretleri yok, oturdukları rahat koltuklardan, saraylardan halka dürbünle bakıyorlar.”
“HESABINI HALKIMIZLA BİRLİKTE DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE SORACAĞIZ”
CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, Türkiye’yi derin bir ekonomik krizine sokanlardan halkla birlikte demokratik bir şekilde hesap soracaklarını belirterek şu cümlelerle sonlandırdı: “Artık emeklisinden emekçisine, işçisinden işsizine, çiftçisinden hayvan üreticisine toplumun tüm kesimleri öfkeli. Biz bu öfkelerini sahada dinliyoruz. Her dinlediğimiz vatandaştan artık ortak bir ses yükseliyor. ‘Seçimi bekliyoruz. Hesap soracağız’ diyorlar. Toplum artık bir an önce önüne gelecek sandığı bekliyor. Yaşananların hesabını halkımızla birlikte demokratik bir şekilde soracağız. İktidarı aldığımızda ülkenin tüm sorunlarına çözüm bulacağız. Çünkü yaşanan tüm sorunlara çözüm üretecek kadrolarımız hazır. Sosyal ve ekonomik adaletin egemen olduğu bir Türkiye'yi halkımızla birlikte kuracağız.”

Editör: TE Bilişim