Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında CHP Manisa İl Başkanı Balaban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “50 bin kişi var’ sözlerinden, üzüm fiyatı açıklamasına ve yaşanan aksaklıklara kadar birçok konuya değindi. 
“KENTE BÜYÜK BİR EZİYET YAŞATTI”
 CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasının ilk kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Manisa’yı ziyareti sırasında kentte yaşanan aksaklıklara değinerek, hafta sonu özellikle trafik konusunda vatandaşlara büyük bir eziyet yaşatıldığını ifade etti. 
CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa’da bir miting düzenledi. Elbetteki Cumhurbaşkanının miting düzenlemek en doğal hakkıdır. AKP’li ve MHP’li tüm seçmenlere de saygılıyız. Onlarında mitinge katılmak en doğal hakları. Ancak Cumhurbaşkanı’nın Manisa’ya geldiği gün ve onun ertesi günkü kentteki yaşam felç oldu. Cuma gününden itibaren birçok caddelerde araçların kaldırılması, bir çok noktada giriş yasaklarını başlaması, Cumartesi sabahı ile birlikte kentte merkez girmek insanların için bir işkence haline dönüştü. Cumhurbaşkanını Manisa’dan ayrıldığı geceye kadarda bu işkence devam etti. Cumhurbaşkanı Büyükşehir belediyesi ziyareti sırasında Mimar Sinan Bulvarı’ndaki trafik felç oldu. Kendim bile o gece saat 21.30’da laleli bölgesinden Anemon Otel kavşağına kadar gitmemiz saatler sürdü. Trafiğin felç olması sebebiyle bir arkadaşımızın düğününe katılamadım. Yaşanan bu eziyeti anlamak mümkün değil. Bu çağda hangi güvenlik önlemi ve mantık insanlara bu eziyeti yaşatıyor. Bir Cumhurbaşkanının kendi ülkesinin vatandaşlarına bu eziyeti yaşatmasını doğru bulmuyoruz.”
KILIÇDAROĞLU’NUN ZİYARETLERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Manisa ziyaretlerinden örnek verecek devam eden CHP’li Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı kenti ziyaret edebilir. Her türlü ziyaretleri yapabilir. Ama bu neyin korkusudur, anlamak mümkün değil. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 1,5 yıl içinde iki defa geldi. Ancak kentte hayatı felç edecek en küçük bir durum bile olmadı. Bu insana saygıdır. Halkın temsilcisi olan bir Cumhurbaşkanının halka bu derece eziyet edecek önlemler altındaki ziyaretini uygun bulmuyoruz. Manisa halkına yaşatılan bu eziyeti kınıyorum.”
“ERDOĞAN SANIRIM 50 BİN KİŞİ HAYALİ GÖRDÜ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplu açılış törene 50 bin Manisalının katıldığına yönelik açıklamasını eleştiren CHP’li Balaban, kamuoyuna yansıyan fotoğrafların 50 bin gerçeğini yansıtmadığını ifade etti. 
Toplu açılış törenine 50 bin Manisalının katılmadığını iddia eden CHP’li Balaban şöyle konuştu: “Elbette ki AKP’ye ve MHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımız miting alanına gidebilir. Bu konuda hiçbir şey söylemiyoruz. En doğal haklarıdır. Ancak o miting alanına baskı ve zorla kamudan, bazı fabrikalardan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden, AKP’li ve MHP’li belediyelerden, Soma’dan bazı firmaların maden işçileri zorla getirildi. Bu konuda bize birçok mesajlar geldi. Mitin alanına zorla getirildiği ifade eden işçilerimiz oldu. AKP’ye oy vermeyecek kitle bile miting alanında öğle sıcağından akşama kadar tuttular. Bu tam anlamıyla abesle iştigaldir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında alanda 50 bin kişinin olduğunu söyledi. Bu kadar baskıya ve zorlamaya rağmen Cumhurbaşkanının hayal gördüğünü fotoğraflarda gördük. Erdoğan sanırım 50 bin kişi hayali gördü. Cumhuriyet Meydanı 5 bin 500 metre karelik bir alan. Maksimum alabileceği kişi sayısı 25 bin kişi. Zorlarsan 28 bin kişi alabilir. Ancak söylenen 50 bin kişi lafı bir hayaldir. Ayrıca gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız dar bir alana sıkıştırılmıştır. Alandaki boşlukların görülmemesi için de bazı bölgelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev pankartları asılmıştır. Bunların hepsi fotoğraflarda net bir şekilde görünmektedir. Bunca baskıya, propagandaya, zorlamaya ve taşımaya rağmen o alanı dolduramamışlardır. Kamuoyunu yanıltmaya, kalabalıkmış gibi göstermeye gerek yok. Çünkü o alanda 50 bin değil, yarısı bile yoktu.”
“ÜZÜME 27 LİRA FİYAT BİÇMEK AKIL TUTULMASIDIR”
CHP’li Balaban açıklamasının devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl ki 9 numara Sultaniye Çekirdeksiz kuru üzüme 27 lira fiyat biçmesini bir akıl tutulması olarak değerlendirerek açıklanan fiyatla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl girdi maliyetleri sebebiyle büyük sıkıntı çeken üzüm üreticimizin merakla beklediği fiyatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 lira olarak açıkladı. 2 doların altında fiyat beklemeyen üzüm üretici büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz kuru üzümün hakkı 2 dolardır. Bu bir standarttır. Açıklanan rakam 2 doların altında kaldı. Geçen sene kuru üzüm üreticisi bir kilo kuru üzümle 2 litre mazot alıyordu. Açıklanan fiyatla birlikte bu yıl 1 kilo kurum üzümle 1 litre mazot ya alabiliyor, ya alamıyor. Ancak açıklanan bu üzüm fiyatının hesabını üretici sandıkta en iyi şekilde verecek. 1 kilo maliyeti 25 lira olan üzüm fiyatına 27 lira fiyat biçmek bir akıl tutulmasıdır.”
“CHP’NİN BİRİNCİ PARTİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”
CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, hafta sonu gerçekleştirilen toplu açılış törenindeki katılımın CHP’nin Manisa’da birinci parti olduğunu gösteren net bir fotoğraf olduğunu belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “AKP mitingi bize şunu gösterdi. CHP artık Manisa’da birinci partidir. CHP her gün Manisa’da yaptığı çalışmalarla birinci parti seviyesine gelmiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez çok partili seçimlerden bu yana Manisa’da CHP’nin birinciliği yoktu. Ama artık gösteriyor ki CHP Manisa’da birinci parti olmuştur. AKP ve MHP bloğunu sandıkta tasfiye edecektir.”
 

Editör: TE Bilişim