Dolandırıcıların "virüs" tuzağı:  Tek tıkla 10 milyonu uçtu Dolandırıcıların "virüs" tuzağı: Tek tıkla 10 milyonu uçtu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talebi doğrultusunda komisyonda görüşülüp meclis gündemine getirilen Karakoca ve Uncubozköy mahallelerindeki imar planları toplantıda iplerin gerilmesine sebep oldu. 
CHP’li belediye başkanları, il ve ilçe başkanlıkları meclis toplantısının ikinci oturumu sonrasında parti binasında bugün basın açıklaması düzenledi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, büyükşehir belediye meclis üyeleri, kadın kolları, parti yönetimi ve partililer toplantıda hazır bulundu.  
BAKIRLIOĞLU: “KINIYORUZ”
Basın toplantısında konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün meclis toplantısında davranışlarını ve sözlerini şiddetle kınadıklarını dile getirdi. 
CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu izleyen vatandaşlarımız böyle bir belediye başkanını görmekten dolayı üzüntü yaşadıklarına inanıyorum. Bir büyükşehir belediye başkanının sergilemiş olduğu tavırdan dolayı MHP’ye, AKP’ye oy verenler de en az CHP’ye ve İYİ Parti’ye oy veren vatandaşlar kadar üzülmüşlerdir. Büyükşehir Belediye Başkanı parmağını kaldırarak ‘Bu makama saygı duymanız lazım’ diyor. Bunu kendisini gibi seçilmiş belediye başkanları ile belediye meclis üyelerine söylüyor. Ayrıca seçilmiş bu insanlara ‘Adam mısın, insan mısın’ diye hitap ediyor. Bu üsluptan anlaşılıyor ki Cengiz Ergün’ün dengesi ve ayarları bozulmuş. Biz de diyoruz ki Allah kimseyi Cengiz Ergün’ün yerine koymasın. Toplantıda sobelenmiş ve yakalanmış bir belediye başkanını seyrettik. Meclise sunduğu itiraf niteliğindeki önergeleri ile Cengiz Ergün, AKP’nin ve MHP’nin çoğunlukta olduğu bir mecliste kendini aklama telaşına düşmüş durumda. Komisyonun verdiği rapor Ergün’ü aklayabilir. Ama unutulmaması gereken bir şey var, Ergün yaptığı imar değişikliği ve yolsuzluklarıyla Manisa halkının vicdanında hüküm yemiştir. Sorduğumuz sorulara Ergün’den en ufak cevap alamadık. Ortada ciddi bir rant var. Biz sözümüzün arkasındayız. Ergün, mecliste AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin çoğunluğunda saklanarak aklanmaya çalışsa da Manisa’nın vicdanında yargılanmış ve hüküm yemiştir. Ergün’ün en son oturumda yaptığı hareketleri kınıyor ve meclis üyelerimiz ile belediye başkanlarımıza yapmış olduğu hakaretleri aynen kendisine iade ediyoruz. Öyle belediye meclis kararı ile aklanmak olmaz. Sandıkta vatandaş Ergün’ü nasıl aklayacağını çok iyi biliyor.”
“HALKIN VİCDANINDA MAHKUM OLMUŞTUR”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada ise hem Karakoca hem de Uncubozköy’de kişiye özel imar planı değişiklikleri yapıldığını iddia ederek şöyle konuştu: “Her zaman söylüyoruz. Tek adam rejimine karşıyız. Nasıl genel iktidarda Recep Tayyip Erdoğan tek adam olarak her şeyi yapmak istiyorsa, Manisa’da da ona bir rol model olarak Cengiz Ergün’ü tek adamlıkla görüyoruz. Tek adam olarak mecliste istediği gibi düzenleme yapabiliyor. Kişiye ve kızına özel imar planları yapıyor. Bir de bunları savunuyor. Ama istediği kadar savunsun, hukuksal anlamda bu yaptığı usulsüzlüklere, rantsal çıkarlara kılıf bulsun, kamu vicdanında, halkın vicdanında mahkum olmuştur. Bu suçluluk psikolojisiyle hareket etmektedir. En önemlisi de kendisin de yaşadığı bu suçluluğu çok iyi biliyor. Yaptığımız etkili muhalefet hem MHP’nin hem de Cengiz Ergün’ün dengesini bozmuştur. Nerede toplumsal çıkar, toplum yararına karar varsa CHP olarak desteklemeye hazırız. Ama nerede kişisel çıkar, rant ve  menfaat varsa da sonuna kadar onun karşısında olacağız.”
“BİZ SORULARIMIZA CEVAP BEKLİYORUZ”
CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçenlerde bir televizyon programında Cengiz Ergün’le ilgili ‘Bu kibir abidesini sandığa gömmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız’ demiştik. Bu cümleyi kullanmakta ne kadar haklı olduğumuzu Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda gördük. Çünkü bir büyükşehir belediye başkanına, bir insana yakışmayacak kelimeler ve cümlelerle hem partimizin grubumuzu hem de il ile ilçe başkanlıklarımızı rencide edici cümleler kullanmıştır. Kendimizi savunmayla ilgili söz istediğimizde ukala tavırlar ve cümlelerle kendisine yakışmayacak davranışlar sergilemiştir. Bizim kendisine ısrarla sorduğumuz sorular var. Böyle polemikler yaratmak yerine bizim sorduğumuz sorulara cevap versin. Son toplantıda kendisinde kabul etmiştir. ‘Bu imar uygulaması yapılırken neden itiraz etmediniz’ demiştir. Ancak meclis toplantıları yapıldığına imarlar gündeme getirildiğinde bize ‘Şurası Cengiz Ergün’ün yeridir’ diye söylenmedi ki. Biz imar değişikliğinde kendi alanını dışarıda bırakılmasını ve imarda yeni bir düzenleme yapılmasını talep ettik. Yoksa bizim 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planlarıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Bizim tepkimiz Cengiz Ergün’ün Ali Cengiz Oyunları yaparak kendisi için gerçekleştirdiği imar uygulamasıdır. Eğer o bölge başka bir vatandaşın olsaydı aynı imar değişikliğini yapacak mıydı? Karakoca’daki kızının yeri ile alakalı olarak da durumun etik olmadığını ifade ettik. Maden alacaktın neden imar değişikliği olmadan burayı satın almadın. Sorularımıza cevap bekliyoruz. Ayrıca kendisini de bundan sonra yapılacak meclis toplantılarında insani davranmaya davet ediyoruz.”
“CEVABINI SANDIKTA HALKIMIZ VERECEK”
CHP’li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise, meclis toplantısında yaşanan durumları Manisa halkının net bir şekilde gördüğünü dile getirerek şöyle konuştu: “Ekim ayı meclis toplantısında hoş olmayan bir toplantı yaşadık. Ayrıştırıcı bir dil, toplumu geren bir üslupla karşılaştık. Birleştirici bir dile ihtiyacımız olduğu bu günlerde Manisa’ya yakışmayan bir oturum yapıldı. ‘İnsanmısınız. Adammısınız’ gibi kelimeler bir büyükşehir belediye başkanına yakışmayan cümleler. Yapılanları halk gördü. Takdir Manisa halkınındır. Bu nedenle cevabı halk sandıkta çok güzel bir şekilde verecektir.”
“BİZ MUHALEFET GÖREVİMİZİ YAPTIK”
CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise meclis toplantısında hem belediye başkanlarının hem de belediye meclis üyelerinin sert bir üslupla karşı karşıya kaldıklarını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Üzücü bir meclis yaşadık. Kötü ve sert bir üslupla karşı karşıya kaldık. Bir tane meclis üyemiz güvenlik zoruyla dışarıya çıkarılmayla karşı karşıya kaldı. Bu tür durumları artık biz bir suçluluk psikolojisi olarak algılıyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin neresinde olursa olsun bir belediye başkanı kendine ait ve yakınlarına ait arsalarda imar planı değişikliği yaptığı zaman her zaman muhalefetin sorularıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu bir gerçektir. Bizde muhalefetlik görevimizi yaparak bunu sorduk. Bu hatadan dönülmesini talep ettik. Bu yasal bir sorun değil, etik bir sorundur. Bir belediye başkanın kendinin arsasına imar artışı vermesidir. Bu ciddi bir sorundur. Manisa halkının da buna tepkisi vardır. Bizim talebimiz imar planını tamamen iptal edilmesi değil. İmar planı değişikliğinde kendi arsalarının çıkarılması talep ediyoruz. Yoksa bu önümüzdeki süreçte büyücek bir sorun haline gelecek.”


 

Editör: TE Bilişim