İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada

CHP İl Başkanı Semih Balaban, Yunusemre ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi içerisinde olan Lalapaşa mahallesinde bazı vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Balaban, 68 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hüsamettin Ruayöz’ün proje çerçevesinde yıllardır oturduğu bir oda evini kaybetme durumuyla karşı karşıya kaldığını öne sürdü. 
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, Kıbrıs Gazisi Hüsamettin Ruayöz’ü evinde ziyaret etti. 
Hüsamettin Ruayöz, yıllar önce babasından kaldığını iddia ettiği bir odalı evinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde evinden çıkartılmak istendiğini CHP İl ve ilçe başkanına anlattı.  
CHP’Lİ BALABAN’DAN ‘SAHİP ÇIKIN’ ÇAĞRISI
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, gazinin bir odalı evinde verdiği yaşam mücadelesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. CHP’li Balaban gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu vatan için hiç gözünü kırpmadan canını vermek için savaşan ve Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Kıbrıs’ta askerlik yaptıktan sonra gazi olan bir vatandaşımızın verdiği yaşam mücadelesi bizi derin bir üzüntüye boğdu. Kıbrıs Gazimiz Hüsamettin Ruayöz, kümesten beter olan bir yerde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Gazilerimize 3 kuruş maaş verip kendi kaderlerine bırakmak ne milletçiliğe ne de vatanseverliğe sığar. Çünkü gözünü bile kırpmadan bu vatan için hayatını ortaya koyan gazilerimize çok şeyler borçluyuz. Önce iktidara ve sonrada yerel yöneticilere sesleniyoruz. Gazilerimize gerçek anlamda sahip çıkın. Bu ülke için her şeyini feda etmiş gazilerimizin ömürlerinin son dönemlerinde insanca koşullarda yaşama hakları var. Bu haklarını ellerinden almak yerine verin. Bu bir devlet sorumluluğudur, bu bir vefa sorumluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapması gereken en önemli görevlerden birisi gazilerine sahip çıkmaktır. Gazilerimize sahip çıkmazsak geleceğimize de sahip çıkamayız. CHP olarak elimizden gelen dayanışmayı göstermeye devam edeceğiz.”
“GAZİLERİMİZE REVA GÖRDÜĞÜMÜZ HAYAT BU OLMAMALI”
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise “Gazimiz yaklaşık 2 yıl Kıbrıs’ta askerlik yapmış, düşmanla çarpışmış bir insan. Ev demeye bin şahidin isteği bir ortamda gazimiz yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Ne gazimiz Hüsamettin Ruayöz ne de başka bir gazimize reva gördüğümüz hayat bu olmaması gerekir. Gazilerimize sahip çıkmalıyız. Tüm yetkililere gazimize bir an önce destek olmaları ve sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz.”  diye konuştu.  


 

Editör: TE Bilişim