Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı AV. Sergen Akpir, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, partililer ve sendika ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Basın açıklamasında Gezi Direnişin de hayatını kaybeden anılırken, Gezi Davası’nda alınan son karar protesto edildi. 

Basın açıklamasında konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Gezi Direnişinin hem Türkiye’de hem de dünyada halkın en demokratik şekilde tepkisi gösteren bir olgu olduğunu ifade ederek, iktidarı eleştirdi. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gezi olgusu Türkiye’nin değil, insanlık tarihinin en önemli demokratik, başkaldırılarından birisidir. Gezi olgusu Türkiye’de haksızlığa, zulme karşı bir başkaldırıdır. İşsizliğe, derin yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı milyonların Türkiye’de ve dünyada görülmemiş bir kitlesel tepkisidir. Gezi o dönemde olduğu gibi şimdide bazılarının kabusudur. Ama gezi bizim onurumuzdur. Gezi’ye sonuna kadar sahiplenmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman Gezi’de bedel ödeyenleri unutmadık ve unutturmayacağız. Ben ve benim gibi Gezi’de olan insan davada yargılandık. Gezi’deki her türlü eylemimizin sonuna kadar arkasındayız. Çünkü biz Anayasa’dan doğan demokratik haklarımızı kullandık. Gezi Davası açan savcı FETÖ savcısı şuanda yurtdışına irtica etmiş durumda. Gezi Türkiye’de ezilenlerin, mazlumların vicdanında bitmeyen bir umuttur. Biz bu umudu hep birlikte büyüteceğiz. Gezi sadece CHP’nin veya CHP’lilerin değil. Farklı görüşlerdeki farklı insanların birlik, beraberlik içinde bira arada tüm Türkiye’de sokağa çıktığı bir olgudur. Bu toplumsal muhalefetin en güzel yanıdır. Korkmadan söylüyoruz, en sonunda kaybedecek olan tek adam rejimidir. Kazanacak olan halkın iktidarıdır. Bu yıl çok daha önemli. Neden Gezi’ye sahip çıkanlara, Gezi’de halkla beraber olanlara haksız ve hukuksuz bir şekilde cezalar verildi. O cezalar onlar için bir onurdur. O cezalar halkın gözünde hükümsüzdür. Biz geziciyiz, onlar gidici. Gün gelecek devran dönecek AKP ve o haksız kararları verenler halka hesap verecek.”

“GEZİ, İNSANLIĞIN ONURLU DİRENİŞİDİR”
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise basın açıklamasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Gezi direnişi 3-5 tane ağacın kesilmesine karşı yapılan bir direniş değildir. Gezi direnişi topluma dayatılan tek düzey yaşam tarzına, itaat emrine karşı onurlu insanların direnişi ve sesidir. Neymiş Gezi Davasında yer alanlar iktidarın değiştirmek için eylem ve söylem yapmışlar. Devlet Bahçeli’nin beyanlarını herkes biliyor. Peki elinizden tutan mı var ki neden dava açmıyorsunuz? Gezi Davası sadece 5 tane ağacın kesilmesine yapılan bir itiraz değildir. Gezi davası kalacak yurdu yapılmadığı için, ev kiraları arttığı için parklarda sabahlayan, istemediği yurtlarda kaldığı için hayatına kıyan gençlerin itirazıdır. Gezi Davası fakir halkın vergileriyle sarayda şatafat sürerken, çocuğuna pazaryerlerinde domatesi, patatesi taneyle, karpuzu dilimle almaya çalışan annelerin feryadıdır. Gezi Davası yoksulluk ve açlık sınırın altında geçinmek zorunda kalan halkımızın sesidir. Gezi Davası toplumu güzel ve zengin yapan farklılıklara karşılık bir kalıba bir kıstasa sokulmak istenen insanların ‘Dur bakalım. O kadarda değil’ şeklindeki feryadıdır. Bunu herkes çok iyi bilsin. Gezi Davası kalıcıdır, karanlıklar gidicidir.”

“GEZİ BİR BAŞKALDIRI VE DEMOKRATİK BİR İSYANDIR”
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak yaptığı konuşmada ise, Gezi Davası üzerinden AKP iktidarını eleştirerek şöyle konuştu: “Daha önce istinaf mahkemesinin 9 kişi hakkında verdiği beraat kararı bozulmuş ve 25 Nisan tarihi itibariyle 1 kişinin beraatı onandı, 7 kişi 18 yıl hapis cezasıyla, Osman Kavala müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldılar. Bu karar bize göre bir hukuk garabetidir. Bu ülkenin yargısının ne kadar yıprandığını bir göstergesidir. Haksız ve hukuksuz bir şekilde yargılama yapılmıştır. Bu karar hem hukuk tarihinde hem de siyasi tarihimizde kara bir leke olarak anılacaktır. Tarih bu kararı verenleri ve bu kararın verilmesinde çok büyük etkisi olan Recep Tayyip Erdoğan’ı yargılayacaktır. Bu kararı her platformda protesto ediyoruz ve tanımadığımızı ifade ediyoruz. Bizleri ne olursa olsun sindiremeyecekler. Bizler faşizme asla geçit vermeyeceğiz. Gezi bir baş kaldırı ve demokratik bir isyandır. Gezide direnişinde kaybettiğimiz insanlarımızı rahmet ve özlemle anıyoruz.”
Basın açıklamasındaki konuşmaların ardından etkinlik katılanların ‘Gezi Direnişi Onurumuzdur’ ‘Karanlığa Teslim Olmayacağız’, ‘Gezi Şehitleri Ölümsüzdür’ sloganlarıyla son buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti


 

Editör: TE Bilişim